Date companie
 
 
 
 

Incidente, la protestul privind Roșia Montană din Piața Universității

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, protest, universitatii, incidente
 

Protestul din Piața Universității față de exploatarea de la Roșia Montană s-a lăsat cu incidente! Mai mulți manifestanți s-au năpustit asupra unei mașini de poliție, furioși din cauză că un bărbat din mulțime a fost ridicat de forțele de ordine și dus la secție. Tânărul încercase să intre cu bicicleta pe carosabil, după reluarea traficului rutier. În numai câteva ore, numărul manifestanților a crescut, de la câteva sute, la aproximativ 15.000. Oamenii au scandat împotriva exploatării de la Roșia Montană și au cerut anularea contractului cu firma canadiană. Protestatarii au mărșăluit timp de patru ore prin centrul Capitalei și au ocupat, pe rând, bulevardele Carol și Pache Protopopescu, șoselele Iancului și Pantelimon și bulevardul Ferdinand, după care s-au întors la Universitate.

VOX "Aurul de acolo trebuie să fie extras de români, pentru români, fără corporații."

VOX "Nu ne place cianura pe pâine! Important e că vrem ca țara noastră să aibă ceva câștig economic, totuși, și că nu ne place trădarea de țara, de România."

Proteste similare au avut loc și în alte orașe din țară, printre care Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea și Iași. Oamenii au revenit pe străzi cu aceeași revendicare: respingerea proiectului minier de la Roșia Montană!« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2