Date companie
 
 
 
 

Incidente la vot

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, scandal, gorj, Giurgiu, proces, resita, incidente, sesizari, electoral
 

Incidente în procesul electoral desfășurat astăzi! Unul dintre acestea a fost înregistrat într-o secție de votare din Capitala, unde o femeie a făcut scandal, pe motiv că membrii comisiei nu au lasat-o sa voteze cu pasaportul. Furioasa, ea a spus ca nu vrea sa își faca buletin, de teama ca datele personale vor fi folosite fără acordul sau.

AMBIANȚĂ "- Uitați! Să vedeți că sunt născută în Sectorul 1, în România. Nu sunt născută pe altă planeta. - Doamnă, dar este expirat sau nu pașaportul? - Nu este, uitați Nu este expirat! - Și ce v-au spus? - Că, vezi Doamne, e expirată cartea de alegător, care nu are nicio legatură. Asta ți-o lasă oricum, și dacă o vrei, și dacă o ai. - Și buletinul nu îl aveți? - Nu vreau să îmi fac, pentru că se folosesc de datele mele personale. - Cine se folosește? - Cei din M.A.I.."

În altă zonă a țării, la Reșița, polițiștii au deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu, după ce președintele unei secții de votare a anunțat că ar lipsi 400 de buletine de vot, desfășurarea procesului electoral nefiind însă afectată de acest incident. Și lista incidentelor continuă!

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter "În județul Vaslui, toate procesele verbale din cele 516 secții de votare au fost emise greșit după ce în text, a apărut “alegeri pentru Parlamentul European“, în loc de “alegeri pentru Președintele României.“ Președintele unei secții de votare din județul Gorj este cercetat pentru neglijență în serviciu după ce a pierdut ștampila de control a secției pe care o conduce. Iar într-o comună din județul Giurgiu, președintele unei secții de vot ar fi sfătuit alegătorii cu cine să voteze. Oficialii din Ministerul de Interne au precizat însă că incidentul nu se confirmă."

În plus, una dintre alianțele politice a depus sesizări privind nereguli în procesul de vot la scrutinul prezidențial, vizând solicitări nejustificate pentru urna mobilă și situații de turism electoral. Toate sesizăzile făcute în ziua alegerilor prezidențiale sunt verificate de Ministerul Afacerilor Interne.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2