Date companie
 
 
 
 

Incidente la votul din 9 iunie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incidente la vot
 

Incidentele nu au lipsit nici de la această rundă de votare. Pe măsură ce orele treceau, în mai toate județele din țară au fost semnalate nereguli. Să vedem doar câteva exemple.

LORENA PODAR, reporter "În județul Dolj, un polițist care a intervenit pentru menținerea ordinii publice, după ce se crease îmbulzeală la intrarea în secția de votare, a fost mușcat de mână de o femeie. În județul Tulcea, un bărbat i-a sustras actul de identitate unei persoane, cu intenția de a o împiedica să-și exprime votul. Iar în București, în sectorul 6, o ștampilă declarată pierdută la o secție de vot a fost găsită de polițiști la o femeie, membru al comisiei."

Oamenii legii au fost sesizați în toate aceste cazuri și au intervenit. De altfel, aproximativ 42.800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt mobilizați, la nivelul întregii țări, pentru a menține ordinea și siguranța publică și pentru a asigura măsurile de protecție a secțiilor de vot. La nivel național a fost organizată o acțiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane în care au fost implicați peste 1.600 de polițiști cu aproximativ 850 de mijloace tehnice. Și în ziua premergătoare alegerilor au existat sute de incidente, aflate în curs de investigare. 67% dintre acestea vizează continuarea campaniei electorale, iar 11% posibila corupere a alegătorilor.


Incidente la votul din 9 iunie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2