Date companie
 
 
 
 

Încrederea europenilor în vaccinuri, în scădere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iunie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sondaj, vaccin, europeni, incredere, monitor, wellcome, global
 

Încrederea europenilor în vaccinuri scade! Sondajul global Wellcome Global Monitor, la care au participat 140.000 de persoane din întreaga lume, arată legăturile între nivelul de încredere al oamenilor în medici, asistente și oameni de știință și încrederea lor în vaccinuri. Raportul releva ca neîncrederea în instituțiile guvernamentale este strâns legată de îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor. Doar 59% dintre cetățenii din vestul Europei consideră că vaccinurile sunt sigure și 50% în estul Europei, față de 79% la nivel global, relatează ziarul The Guardian.

COSMINA STOIAN, reporter ”Doar 65% dintre est-europeni cred că vaccinurile sunt eficiente. În Ucraina, unde s-au înregistrat peste 53.000 de cazuri de rubeolă în 2018, doar 50% dintre intervievați cred că vaccinurile sunt eficiente. În unele părți din Europa nivelul încrederii în vaccinuri este scăzut. Cel mai ridicat nivel de neîncredere, adică 33%, este însă, în Franța.”

Cercetătorii sondajului au declarat că poziția oamenilor față de știință este influențată puternic de cultura lor și context. De asemnea, rețelele sociale au devenit un mediu propice pentru răspândirea îndoielilor cu privire la siguranța vaccinurilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2