Date companie
 
 
 
 

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, în scădere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, sondaj, indicator, incredere, cfa, macroeconomica
 

Încrederea analiștilor CFA în economia românească, în scădere! Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizației, a scăzut în august cu 9 puncte față de luna precedentă, la 50,7 de puncte, arată datele publicate de Asociația analiștilor financiari certificați internațional.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Sondajul arată că așteptările privind condițiile de afaceri din România din următoarele 12 luni s-au înrăutățit. Indicatorul de încredere economică a scăzut cu 9 puncte în august, față de luna iulie, fiind pentru a treia lună la rând când merge în scădere.”

Diminuarea din luna august vine după ce indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a scăzut în iulie cu 0,3 puncte și în iunie cu 6,6 puncte. Indicatorul a coborât în august la -60%, de la -25% în iulie. Potrivit sondajului, în ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, 80% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, față de 77,3% în precedentul sondaj. În plus, ratele de dobândă la leu sunt prognozate să crească atât pentru scadențele pe termen scurt, însemnând 3 luni, cât și pentru cele pe termen mediu, adică pe 5 ani. Totodată, analiștii se așteaptă la o înrăutățire a pieței muncii în următorul an. Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 și reprezintă un indicator prin care dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică din țara noastră pentru un o perioadă de un an.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2