Date companie
 
 
 
 

Inechitatea pensiilor speciale, din nou în discuție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, turcan, speciale, orban, inechitate
 

În România sunt, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, pensia medie fiind, în acest caz, de aproximativ 9.600 de lei pe lună. Și asta în contextul în care există aproximativ 2,7 milioane de pensionari care sunt sub nivelul pensiei medii. Precizările vin din partea ministrului Muncii, Raluca Turcan. „Normal că toată lumea resimte ca o inechitate ceea ce s-a întâmplat în timp, prin vot în Parlament, pe sistemul de legi speciale", a subliniat ministrul Muncii, la un post de televiziune. Pentru cei aproximativ 4,9 milioane de pensionari din sistemul public pensia medie este de 1.500 de lei, a completat Raluca Turcan.

MONICA APOSTOL, reporter "Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice, cei care beneficiază de pensii speciale sunt militari, polițiști, diplomați, magistrați, procurori, grefieri și criminaliști, parlamentari, funcționari din Parlament, auditori Curtea de Conturi si aviatori civili. Cea mai mare pensie specială a fost încasată de un magistrat pensionar: peste 78.500 de lei brut pe lună. Totodată, funcționarul parlamentar cu cea mai mare pensie din țara noastră încasează aproape 20.000 de lei brut lunar."

Președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că modificările Legii privind statutul parlamentarilor pentru eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori urmează să intre în dezbatere la prima ședință în plen a Parlamentului. El a subliniat că pensiile speciale pentru parlamentari trebuie eliminate într-un termen cât mai scurt, mai ales că majoritatea formațiunilor politice susțin acest lucru. Impactul bugetar pentru anul 2021, pentru parlamentarii care primesc pensii speciale, este de 54 de milioane de lei.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Muncii anunță demararea operațiunii de recalculare a pensiilor ( 2 Februarie 2021 )

  Toate dosarele de pensie vor fi revizuite, în baza unor informații care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora. Este anunțul făcut, astăzi, de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a precizat că operațiunea...

 • 5 milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni ( 28 Ianuarie 2021 )

  Pensiile românilor vor fi recalculate! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni.

 • Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională ( 13 Ianuarie 2021 )

  Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie. 

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 • Atac dur al liderului PNL, Ludovic Orban, la adresa PSD ( 20 Octombrie 2020 )

  Nou atac al liderului PNL Ludovic Orban la adresa PSD. Premierul sustine că Partidul Social Democrat trebuie inlaturat de la putere.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2