Date companie
 
 
 
 

Inflatia, in scadere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inflatie, banca nationala
 

Uimire la Banca Nationala! Socul inflationist preconizat pentru luna trecuta, nu s-a mai produs! În schimb, spune consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, s-a înregistrat o scadere a inflatiei de la 2,6 la 0,2. 

ADRIAN VASILESCU, consilier al guvernatorului BNR: "Cifrele pe august pentru noi au fost o mare surpriza, toate calculele aratau ca vom suporta din cauza cresterii TVA-ului doua socuri inflationiste, unul în iulie si unul în august ei bine în august nu a mai venit!(...)S-au uitat comerciantii peste pragul magazinelor si au vazut ca începe sa fie trecut mai rar si atunci au lasat din preturi în august asa ca de la 2,6 cât a fost inflatia pe luna iulie, s-a ajuns la 0,2 în august o scadere imensa când noi ne asteptam la un al doilea soc!"

Potrivit Newsin, Banca Centrala si-a propus o tinta de inflatie de 3 la suta pâna la sfârsitul anului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alocațiile de stat pentru copii, majorate de la 1 ianuarie 2020 ( 15 Octombrie 2019 )

  Cresc alocațiile de stat pentru copii, de anul viitor! Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind majorarea anuală a alocației pentru copii cu rata medie anuală a inflației, începând cu data de 1 ianuarie 2020. 

 • În mai, inflația a fost 4,1%; cartofii, din nou vedete, cu creștere a prețului de 55% într-o lună ( 12 Iunie 2019 )

  Românii plătesc din ce în ce mai mult pe orice serviciu, dar si pe produse! Prețurile de consum în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018, au crescut cu 4,1%.

 • Creșteri importante de prețuri, la gaze, legume și fructe ( 14 Ianuarie 2019 )

  Anul 2019 a venit cu noi scumpiri pentru români! Rata anuală a inflației a fost în decembrie 2018 de 3,27%. Astfel creșteri importante de prețuri s-au înregistrat la gaze, cu 16,61%, și la legume și fructe, cu 21,5%, dintre care cartofii cu 39,64%, conform datelor Institutului Național de Statistică. Analiștii economici preconizează că preturile produselor vor crește considerabil. De asemnenea, și prețurile serviciilor vor crește.

 • Rata inflației a scăzut ( 11 Decembrie 2018 )

  Rata anuală a inflației a scăzut! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, reducerea inflației s-a realizat ca urmare a creșterii prețurilor de consum cu 3,4% în luna noiembrie 2018 comparativ cu luna noiembrie 2017.

 • Scumpirile, efect al majorării salariilor ( 9 Noiembrie 2018 )

  Majorările salariale pentru bugetari promise de Guvern în perioada următoare, dacă vor fi exagerate, ar putea duce la creșterea prețurilor, a atras atenția guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Totodată, acesta a spus că există...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2