Date companie
 
 
 
 

Inflatia, in scadere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inflatie, banca nationala
 

Uimire la Banca Nationala! Socul inflationist preconizat pentru luna trecuta, nu s-a mai produs! În schimb, spune consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, s-a înregistrat o scadere a inflatiei de la 2,6 la 0,2. 

ADRIAN VASILESCU, consilier al guvernatorului BNR: "Cifrele pe august pentru noi au fost o mare surpriza, toate calculele aratau ca vom suporta din cauza cresterii TVA-ului doua socuri inflationiste, unul în iulie si unul în august ei bine în august nu a mai venit!(...)S-au uitat comerciantii peste pragul magazinelor si au vazut ca începe sa fie trecut mai rar si atunci au lasat din preturi în august asa ca de la 2,6 cât a fost inflatia pe luna iulie, s-a ajuns la 0,2 în august o scadere imensa când noi ne asteptam la un al doilea soc!"

Potrivit Newsin, Banca Centrala si-a propus o tinta de inflatie de 3 la suta pâna la sfârsitul anului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Explicațiile guvernatorului BNR, privind inflația galopantă ( 29 Martie 2018 )

  Explicații în privința creșterii galopante a inflației! Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu susține că majorarea ratei inflației a fost generată de șocuri interne și externe, precum și de manifestarea unor efecte statistice.

 • Datele statistice indică o inflație galopantă ( 12 Ianuarie 2018 )

  Scumpirile nu se mai opresc. Rata anuală a inflației a urcat în decembrie la 3,32%, cel mai mare nivel din august 2013, când a fost 3,67%. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, rata care măsoară...

 • Alimente mai scumpe, în mai ( 12 Iunie 2017 )

  Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a stagnat în luna mai la nivelul de 0,6%, cel mai înalt nivel din ultimii doi ani. Potrivit datelor publicate luni de Institutului Național de Statistică, prețurile alimentelor au crescut semnificativ față de luna aprilie, odată cu apariția pe piață a legumelor și fructelor din noua recoltă.

 • Raportul trimestrial pe inflație, prezentat de guvernatorul B.N.R. ( 9 Februarie 2015 )

  Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat Raportul trimestrial asupra inflației, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Băncii Naționale. Analiza celor mai recente date statistice evidențiază scăderea ratei anuale a inflației și chiar plasarea ei la valori inferioare. Rata anuală a inflației a coborât la nivelul de 0,8% în luna decembrie 2014, de la 1,26% în luna noiembrie 2014, înregistrând un minim record.

 • Cartofii, zahărul și ouăle țin inflația jos, la 0,3% lunar, în ciuda scumpirilor la benzină și tutun ( 12 Mai 2014 )

  Prețurile de consum, în creștere! În luna aprilie acestea s-au mărit cu 0,3%, iar inflația anuală a urcat la 1,21%, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 20 Apr. 2018

1 EUR = 4.6606 RON
0.0027
1 USD = 3.7886 RON
0.0230
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2