Date companie
 
 
 
 

Inflatia, in scadere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inflatie, banca nationala
 

Uimire la Banca Nationala! Socul inflationist preconizat pentru luna trecuta, nu s-a mai produs! În schimb, spune consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, s-a înregistrat o scadere a inflatiei de la 2,6 la 0,2. 

ADRIAN VASILESCU, consilier al guvernatorului BNR: "Cifrele pe august pentru noi au fost o mare surpriza, toate calculele aratau ca vom suporta din cauza cresterii TVA-ului doua socuri inflationiste, unul în iulie si unul în august ei bine în august nu a mai venit!(...)S-au uitat comerciantii peste pragul magazinelor si au vazut ca începe sa fie trecut mai rar si atunci au lasat din preturi în august asa ca de la 2,6 cât a fost inflatia pe luna iulie, s-a ajuns la 0,2 în august o scadere imensa când noi ne asteptam la un al doilea soc!"

Potrivit Newsin, Banca Centrala si-a propus o tinta de inflatie de 3 la suta pâna la sfârsitul anului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Raportul trimestrial pe inflație, prezentat de guvernatorul B.N.R. ( 9 Februarie 2015 )

  Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat Raportul trimestrial asupra inflației, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Băncii Naționale. Analiza celor mai recente date statistice evidențiază scăderea ratei anuale a inflației și chiar plasarea ei la valori inferioare. Rata anuală a inflației a coborât la nivelul de 0,8% în luna decembrie 2014, de la 1,26% în luna noiembrie 2014, înregistrând un minim record.

 • Cartofii, zahărul și ouăle țin inflația jos, la 0,3% lunar, în ciuda scumpirilor la benzină și tutun ( 12 Mai 2014 )

  Prețurile de consum, în creștere! În luna aprilie acestea s-au mărit cu 0,3%, iar inflația anuală a urcat la 1,21%, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

 • Rata anuală a inflației se va situa la nivelul de 3,3% ( 7 Mai 2014 )

  Prognoza de inflație, în scădere! Banca Națională a României a analizat și aprobat raportul trimestrial asupra inflației. Astfel, potrivit noii proiecții, rata anuală a inflației se va situa la nivelul de 3,3% la finele anilor 2014 și 2015.

 • Inflația din zona euro a scăzut în luna decembrie ( 7 Ianuarie 2014 )

  Inflația din zona euro a scăzut, în luna decembrie a anului trecut, la 0,8%, de la 0,9%, în luna noiembrie. Ceea ce înseamnă că a continuat să evolueze cu mult sub ținta Băncii Centrale Europene. Dintre principalele componente, inflația la alimente, băuturi alcoolice și țigări a urcat, tot în ultima lună a anului 2013 la 1,8%, de la 1,6% în noiembrie, în timp ce prețurile din sectorul serviciilor au crescut cu 1%, după un avans de 1,4% în luna anterioară.

 • Majorarea salariului minim pe economie de la 700 la 800 de lei va crește rata inflației ( 16 Ianuarie 2013 )

  Majorarea salariului minim pe economie de la 700 la 800 de lei va crește rata inflației și va falimenta firmele mici. Așa cred reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii. Ei spun că, deși va îmbunătăți climatul social, creșterea salariului minim, prevăzută în proiectul de buget pentru acest an, va încuraja munca la negru.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 26 Mai. 2017

1 USD = 4.0641 RON
0.0108
1 EUR = 4.5573 RON
0.0077
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2