Date companie
 
 
 
 

Inflația, mărul discordiei între Guvern, BNR și președinte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : preturi, guvern, bnr, inflatie, dragnea, iohannis
 

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul creșterii prețurilor și îi convoacă la Cotroceni pe reprezentanții Guvernului și pe cei ai BNR, pentru a media conflictul dintre cele două instituții. Șeful statului critică dur guvernarea PSD. El susține că politicile discutabile ale guvernelor PSD în domeniul salarizării și în cel fiscal au dus la creșterea dobânzilor și a inflației. Klaus Iohannis a mai spus că guvernele PSD nu au înțeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au aplicat, fără a face studii serioase și fără a se consulta cu partenerii sociali.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Rezultatele se văd acum după unele creșteri salariale la unele categorii. Iată că a apărut o inflație care a anulat aceea creștere salarială. Românii care au credite la bănci se uită cu îngrijorare la această evoluție. Ea încă poate fi corectată. Din cauza acestor chestiuni, aproape animozitate între Guvern și BNR e profund dăunătoare. Am decis să încep o mediere între Guvern și BNR, să vedem unde sunt de fapt problemele, care măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăți situația."

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Intervenția lui Klaus Iohannis vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că declarații ale reprezentanților BNR, ale președintelui și ale liderilor opoziției "prea sunt coordonate", concluzia sa fiind că în momentul în care România încearcă să se ridice, e cineva care îi subminează efortul. În replică, reprezentanții BNR susțin că rata inflației a crescut, între altele, din cauza creșterii accizei la combustibil și a scumpirii energiei electrice, măsuri în coordonarea directă a Guvernului."

Martie 2018 a fost a doua lună consecutivă în care România a avut cea mai mare rată anuală a inflației dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al prețurilor de consum de 4%, și în creștere față de o rată anuală a inflației de 3,8% înregistrată în luna februarie, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2