Date companie
 
 
 
 

Infractorii, o amenințare după sărbătorile pascale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : talhari, hoti, infractori, paste, vela
 

Avertisment din partea autorităților! După Paște, autoritățile se așteaptă la o escaladare a fenomenului infracțional. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, îi avertizează pe infractorii care se întorc în țară că sunt înscriși într-o bază de date specială, iar polițiștii sunt cu ochii pe ei. Șeful Internelor atrage atenția că hoții și tâlharii care profită de starea de urgență sunt aduși rapid în fața procurorului, pentru luarea măsurilor legale. Infracțiunile comise în timpul stării de urgență primesc sporuri de pedeapsă, deoarece au circumstanțe agravante.

BIANCA ROTARU, reporter ”În acest moment, se observă o scădere a numărului de infracțiuni, dar este doar liniștea dinaintea furtunii. După ce tâlharii și hoții reveniți în țară își vor lichida resursele finaciare, se va ajunge la momentul la care vor trece la comiterea furturilor și tâlhăriilor. Asta s-ar putea întâmpla începând chiar din 20 aprilie.”

Unii vor profita de faptul că, din cauza restricțiilor de circulație și a distanțării sociale, vor fi martori puțini la comiterea infracțiunilor sau nu vor fi deloc. Liderul Sindicatului Polițiștilor, Dumitru Coarnă, avertizează că vor fi spargeri de magazine, furturi din locuințe și, foarte grav, tâlhării. În mediul rural, cei mai expuși vor fi bătrânii care locuiesc singuri sau în zone izolate. Autoritățile se așteaptă la atacuri grave, în care viața victimei ar putea fi pusă în pericol. Sindicatului Național al Polițiștilor cer îi Ministerului de Interne să comunice dacă a fost stabilită deja sau este în curs de elaborare o strategie de contracarare a fenomenului infracțional, pentru garantarea siguranței persoanelor și a bunurilor.


Infractorii, o amenințare după sărbătorile pascale

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2