Date companie
 
 
 
 

Infractorii sună la interfon și pătrund în clădirile de locuințe sub diverse pretexte, averttizează polițiștii timișoreni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : infractori, locatari, politisti, pensionari, bloc, campanie, timsoara, interfon
 

Naivitatea se plătește scump, avertizează polițiștii din Timișoara! Oamenii legii au lansat o campanie inedită, pentru a-i ajuta pe cetățeni să conștientizeze riscurile la care se expun, atunci când deschid ușa blocului persoanelor străine care sună la interfon. Fata cu pliante, băiatul de la cablu sau omul de la gaze pot fi, de fapt, infractori, care abia așteaptă să vă jefuiască! Aproape toți locatarii apelați de polițiști au deschis ușa blocului și le-au dat drumul în casă.

AMBIANȚĂ "Bună ziua! Cu reclame! Deschideți! S-a deschis!"

Așa se întâmplă aproape de fiecare dată. Naivi, oamenii lasă în bloc pe oricine. De aici, mai e un singur pas, până la jaf sau, mai rău, la rănirea unei persoane.

AMBIANȚĂ "- Dumneavoastră ați picat testul! - Așteptam pe cineva. - Noi am spus că suntem cu reclame. Să aveți mare grijă, de acum înainte! Hoții profită de orice, ca să vă fure, să vă tâlhărească. Data viitoare, vă rog să aveți mai multă grijă, să nu deschideți, fără să vă asigurați cine este acolo."

Cel mai des, în plasa hoților, cad pensionarii. Așa a ajuns poliția din Timișoara să meargă din bloc, în bloc, pentru a le deschide oamenilor ochii.

GHEORGHE POPESCU, comisar-șef, I.P.J. Timiș "În această perioadă, a sărbătorilor de iarnă, și infractorii, în special cei care se ocupă cu furturile din locuințe, nu stau degeaba. Cetățenii nu întreabă de o legitimație, un nume, nu întreabă de unde îl cunoaște, cum îl cunoaște și deschid cu atâta nonșalață și, după aia, se întâmplă ce se întâmplă!"

Din zece proprietari, la care au sunat polițiștii, doar unul a refuzat să deschidă ușa blocului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2