Date companie
 
 
 
 

Infrățire între Liceul Ion Creanga din capitală și un liceu din prefectura Ehime din Japonia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : liceu, parteneriat, Ion Creanga
 

Parteneriat cultural între Liceul Ion Creanga din capitală și un liceu din prefectura Ehime din Japonia. Efortul elevilor români de a studia această frumoasă limbă a țării Soarelui Răsare este foarte apreciat de partenerii niponi. La ceremonia de infratire a participat si Excelenta Sa, Keiji Yamamoto ambasadorul Japoniei la București.

KEIJI YAMAMOTO, ambasadorul Japoniei in România: "Din întâmplare sunt din prefectura Ehime și sunt foarte bucuros de această colaborare dintre liceul din prefectura Ehime și Liceul Ion Creangă"

FLORICA ALEXANDRESCU, director Liceul Ion Creanga: "Astăzi asistăm la un eveniment deosebit de important pentru Colegiul Național Ion Creangă deoarece începe un parteneriat cu un liceu din Ehime acest parteneriat va încununa o tradiție de 18 ani in care am legat o prietenie strânsă."

Cu toate că ii despart mii de kilometri, elevii celor două instituții de învațământ au putut schimba în direct impresii prin intermediul unui serviciu de comunicare online.

VOX: "Este o ocazie foarte bună să vorbim cu nativi japonezi, este o ocazie sa punem la încercare limba pe care o vorbim."

VOX: "Pentru mine personal este foarte important să vorbim cu japonezi mai ales că în viitor îmi doresc să locuiesc in Japonia."

Secția de japoneză a Colegiului Național „Ion Creangă” a fost înființată în anul 1996, iar în anii ce au trecut de atunci numărul elevilor dornici să studieze această limbă a crescut simțitor. Inițial a fost introdusă în programa școlară ca materie opțională, dar entuziasmul și interesul constant al elevilor și profesorilor au contribuit la recunoașterea ei ca materie obligatorie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2