Date companie
 
 
 
 

Infratire intre o localitate italiana si una romaneasca, in cadrul Festivalului Callatis, organizat la Roma

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, festival, roma, italia, callatis, infratire, limanu, santa, marinella
 

Festivalul Callatis, organizat la Roma, a continuat cu o infratire intre doua localitati din Romania si Italia. Ceremonia de semnare a acordului de înfrățire dintre Limanu și Santa Marinella a avut loc la Accademia di Romania, din partea comunei românești semnând primarul Nicolae Urdea, în timp ce pentru localitatea italiană a parafat acordul președintele Consiliului Comunal, Gianpiero Rossanesse.

GIANPIERO ROSSANESSE, presedinte consiliu Santa Marinella "Este o modalitatea de a dezvolta turismul. Vom incerca sa aducem putin din Santa Marinella in tara dumneavoastra."

NICOLAE URDEA, primar Limanu "Speram intr-un schimb de experienta benefic pentru ambele parti pe plan cultural pe plan educational in sfera turismului si nu in ultimul rand insfera investitiilor si in special in reabilitarea falezelor ,avem si noi faleze am si dansii faleze speram sa stabilim punti comune in acest domeniu."

EUGEN TERTELEAC, presedinte, Asociatia Romanilor din Italia "Eu zic ca e un lucru extraordinar incepand de de la aceste mici infratiri care aduc rezultate foarte bune pentru ca oamenii au vointa sa faca mai mult pentru concetatenii lor care traiesc si se lupta zi de zi cu situatia reala".

Inaintea ceremoniei de semnare a protocolului, delegația din Limanu și cea din Santa Marinella, alături de viceprimarul Romei și alte oficialități prezente la festivalul Callatis 2011, au încins o horă românească in spatiul amenajat de festival intitulat Plaza Romania, chiar în jurul Columnei lui Traian. Primele efecte ale înfrățirii dintre cele două localități se vor resimți aproape imediat: în perioada următoare, un grup de copii din Limanu va vizita Santa Marinella, iar în cursul lunii septembrie, o delegație a orașului turistic de la malul Marii Mediterane va sosi în Limanu, pe malul Marii Negre.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2