Date companie
 
 
 
 

Instantele dau castig de cauza bugetarilor, in cazul taierilor salariale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : boc, bugetari, instanta, tribunal, masuri, austeritate, taieri, salariale
 

Speranțe pentru bugetarii care au contestat în instanță tăierea salariilor cu 25%! La o zi după ce Tribunalul Vâlcea le-a dat câștig de cauză celor care, de la 1 iulie, au pierdut un sfert din remunerația lunară, Tribunalul Călărași a decis, la rândul său, că decizia Guvernului este ilegală.

SIMION HĂNCESCU președinte F.S.L.I. "E o dovadã a faptului cã ceea ce noi am afrimat când a aparut legea 118 e un adevãr, si anume cã ea nu poate sã producã efecte asupra veniturilor din concediul de odihnã."

Primii funcționari din România care au primit sentință favorabilă sunt șase angajați ai Primăriei vâlcene Voineasa.

MARIETA STĂNESCU lider de sindcat "Doamne, nu pot sã vã spun cum am primit vestea. Nu pot sã vã spun, nu pot sã vã spun. Asa de fericitã am fost, nu-mi venea sã cred. Am dat telefon de trei ori la Tribunal si am întrebat."

VOX: "O felicit pe doamna lider de sindicat cã a avut îndrãzneala si forta de a se lupta pentru acesti 25%. o felicit din suflet!"

Alți zece angajați ai Primăriei Voineasa s-au hotărât să dea statul în judecată.

VOX: "Nu toti salariatii Primãriei sunt membri de sindicat, iar actiunea a fost a membrilor de sindicat. (...) -Vã pare rãu acum? -Da!"

Premierul Emil Boc a declarat, însă, că, din momentul în care Curtea Constituțională a declarat că măsura tăierilor respectă legea fundamentală, niciun verdict al magistraților nu poate opri aplicarea măsurii de austeritate.

EMIL BOC prim-ministrul României "Dar când patronii dumneavoastrã au fost obligati sã vã taie salariile au încãlcat drepturile omului? (...) decizia Curtii a fost de constitutionalitate. Cu alte cuvinte o decizie judecãtoreascã a unei instante nu poate opri aplicarea legii, iar acea decizie, evident, este atacatã la instantele superioare, ea nefiind definitivã."

În motivarea sentinței, judecătorii Tribunalului Vâlcea consideră că tăierile salariale încalcă tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2