Date companie
 
 
 
 

Institutul de Endocrinologie "C.I.Parhon" din Capitală a rămas fără iod radioactiv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, pacienti, institutul, cancer, iod, tiroida, radioactiv, parhon
 

Sute de pacienți bolnavi de cancer de tiroidă sunt în pericol de a ramane fara tratament, din cauza ca Institutul de Endocrinologie ''C.I.Parhon'' din București a rămas fără iod radioactiv. Pacienții vin din toată țara pentru tratament, iar în unele cazuri o singură administrare poate aduce vindecarea. La începutul acestei săptămâni, însă, medicii au administrat ultimele doze de iod radioactiv din stoc.

ANDREI GOLDSTEIN, șef secție, Terapie Nucleară, Institutul "C.I.Parhon" "În prealabil de a lua tratamentul cu iod, ei trebuie să întrerupă tratamentul cu hormoni tiroidieni, lucru care agravează capacitatea lor fizică și intelectuală. Pacienții care joi nu vor putea fi tratați sunt expuși unor riscuri de recidivă, hormonul tiroidian e tratament de boală și nu ar fi trebuit oprit."

VOX "Ce pot să vă mai spun? Credeți că depinde de mine ? Nu depinde. Noi suntem doar bolnavii care ne supunem. Ce o zice domnu doctor aia o să fac."

AMBIANȚĂ "În situația în care nu vom avea iod radioactiv o să căutăm să facem marker tumoral, urmând să reluați tratamentul cu Eutirox după aceea."

CEZAR IRIMIA, președinte, Federația Bolnavilor de Cancer "După ce ne-am pierdut citostaticele esențiale, de bază și ieftine, am pierdut și acest iod. Lipsind acest tratament este clar că șansele de vindecare, de supraviețuire a pacienților scad semnificativ."

Ministerul Sănătății a intervenit pe lângă Agenția Națională a Medicamentului pentru a aproba dosarul firmei care furnizează iodul radioactiv. Actele trebuie avizate însă și de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Potrivit datelor statistice, in fiecare an, in medie, 700 de români află că suferă de cancer de tiroidă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2