Date companie
 
 
 
 

Institutul Național de Cercetare "Cantacuzino", relansat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, urgenta, finantare, ministri, cantacuzino, salvare, vaccin, ordonanta, relansare, institut, constantin, banicioiu, ONU, cimpeanu, interministerial, diresctor
 

Institutul Național de Cercetare "Cantacuzino" se relansează! În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi , miniștrii membri ai Comitetului interministerial au prezentat prevederile Ordonanței de Urgență aprobate de Guvern, dar și despre strategia de salvare a Institutului "Cantacuzino" și finanțarea acestuia.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale "Am încercat să găsim cea mai bună soluție astfel încât să nu perturbăm piața concurențială pe de-o parte și pe de altă parte să încercăm ca ajutorul pe care îl dăm să nu fie considerat ajutor de stat și să avem piedici din partea Comisiei Europene."

SORIN MIHAI CÎMPEANU, ministrul Educației și Cercetării Științifice "Principalele prevederi ale Hotărârii de Guvern sunt acelea care nu arată obiectul de activitate al institutului și anume cercetarea aplicativă, cercetarea fundamentală, dezvoltarea experimentală, inovare și transfer tehnologic. O altă prevedere importantă este preluare integrală a personalului institutului. Este vorba de 435 de persoane."

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Reglementările aprobate de Guvern prin Ordonanța de Urgență au scopul să mențină un serviciu de sănătate publică de importanță națională. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu susține că partea de producție de vaccin antigripal se relansează."

NICOLAE BĂNICIOIU, ministrul Sănătății "Partea de cercetare se relansează, ceea ce este foarte important, partea de referențiere, laboratoarele de referință care rămân și vor avea aceeași colaborare cu Ministerul Sănătății, ba mult îmbunătățită pentru că acum chiar poate fi funcțională având în vedere că se plătesc datoriile, nu vor mai fi probleme de salarizare. "

În ceea ce privește achiziționarea vaccinului antigripal produs la "Cantacuzino", românii vor mai avea de așteptat cel puțin un an.

ADRIAN ONU, director, Institutul Național de Cercetare "Cantacuzino" "Primele doze de vaccin antigripal o să le vedeți la anul, partea de validare, partea de vaccin ca să arate că linia funcționează, nu doze de pus pe piață."

Guvernul a avizat, prin ordonanță de urgență, procedura de acordare pentru Institutul Cantacuzino a statutului de instituție publică de interes strategic, care va permite inclusiv alocarea, din Fondul de rezervă bugetară, a 10 milioane de euro pentru plata datoriilor către stat și furnizori. Banii vor acoperi și cheltuielile de funcționare aferente acestui an.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2