Date companie
 
 
 
 

Întâlnire de suflet pentru foștii elevi ai Liceului Industrial Radio - TV Brăila

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, liceu, Viorel Micula, Braila
 

Întâlnire emoționantă, la împlinirea a 40 de ani de la terminarea Liceului Industrial Radio - TV Brăila! În 15 septembrie 1972, 36 de elevi din nouă județe au călcat pentru prima oară pragul școlii care asigura pregătirea teoretică și practică a viitorilor depanatori radio-tv. După patru decenii, la întâlnirea organizată la Stâna de Vale și Băile Felix au participat 23 dintre foștii elevi ai clasei doamnei profesor Atena Mușat. Alături de ei s-au aflat și opt foști colegi de la alte clase. O mare bucurie pentru participanți a fost faptul că la eveniment a fost prezentă și fosta lor dirigintă, care a strigat catalogul.

AMBIANȚĂ strigă catalog: "Marin Vasile! Prezent. Da, frumos, îmi place, îmi place ca ai venit îngrijit. Și tuns! Micula Viorel! Bine ați venit! Bine v-am găsit! Nu-i spuneți nimic? Silitor, nesilitor? Nu-i spun nimic pentru că vom mai discuta în consiliul profesoral și activitatea și comportarea domnului Micula. Prea multe lucruri frumoase face." 

AMBIANȚĂ: "Podariu Dorel! Prezent! Frumos din partea ta, te-ai ocupat mult ca să-i aduni pe toți aici, și pe cei buni și pe cei răi." 

Elevii veniseră din toate colțurile țării, din județe precum Suceava, Iași, Bihor, Vâlcea, Neamț, Buzău, Botoșani, Dâmbovița și Sibiu, iar legătura cu familiile era aproape inexistentă. Astfel, s-a creat o legătură strânsă între elevi, dar și între aceștia și cadrele didactice. Doamna profesor Atena Mușat, le-a fost o adevărată mamă. A înțeles nevoile fiecăruia și i-a sprijinit pe toți, atunci când au avut vreo problemă. Anii au trecut și în anul 1977 elevii au încheiat liceul cu examenul de bacalaureat. Legăturile strânse au fost menținute de-a lungul anilor ceea ce le-a permis acestora să se revadă periodic. Anul acesta, ei s-au reunit a șasea oară. Prima parte a întâlnirii s-a desfășurat la Stâna de Vale, unde au fost cinstiți cu țuică fiartă și slănină friptă pe grătar. Au făcut poze într-o poieniță ca de poveste și au avut parte de un foc de tabără. Au poposit, apoi, cu toții într-un restaurant elegant din Băile Felix. Delicioasele bucate ardelenești și muzica de calitate, interpretată de cântăreața de muzică populară Dana Ionela Jurjuț și de originala trupă Cobzality au desăvârșit un eveniment unic în viața fiecăruia.

AMBIANȚĂ 

Foștii colegi au depănat amintiri din liceu, au povestit despre familii și copii și s-au bucurat de atmosfera relaxantă. Întâlnirea s-a încheiat cu un discurs emoționant al doamnei Atena Mușat.

AMBIANȚĂ dirig. Atena Mușat: "Eu, dragii mei, vă mulțumesc, vă mulțumesc celor care ați venit și data viitoare vă rog să-i aduceți pe toți. La 45 de ani ne vom întâlni din nou, vă mulțumesc. Să dea Dumnezeu!"« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2