Date companie
 
 
 
 

Întâlnire între președintele Klaus Iohannis și secretarul general al N.A.T.O., Jens Stoltenberg, la Bruxelles

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vizita, Bruxelles, nato, iohannis, stoltenberg
 

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit vineri cu secretarul general al N.A.T.O., Jens Stoltenberg, la sediul Alianței, de la Bruxelles. La sfârșitul discuțiilor, cei doi oficiali au susținut o conferință de presă. În declarația sa, șeful Alianței Nord-Atlantice a lăudat angajamentul României în cadrul organizației. El a precizat că N.A.T.O. și România sunt angajate ferm în menținerea stabilităților vecinilor, inclusiv a Republicii Moldova și Ucrainei. Secretarul general al Alianței a amintit de contribuția României la misiunea din Afganistan, în Kosovo, la I.S.A.F. sau la scutul antirachetă și s-a declarat impresionat de profesionalismul și de determinarea soldaților români.

JENS STOLTENBERG, secretarul general al N.A.T.O. "Faptul că ați efectuat o vizită la sediul N.A.T.O. la scurt timp după preluarea mandatului de președinte arată un angajament puternic al României față de Alianță și față de apărarea colectivă pe care N.A.T.O. o furnizează tuturor statelor membre."

La rândul său, Klaus Iohannis a subliniat că fundamentul politicii externe a României îl reprezintă apartenența la U.E. și N.A.T.O. și parteneriatul strategic cu Statele Unite.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Sunt foarte bucuros că mă aflu, astăzi, aici. Vizita mea confirmă angajamentul ferm al României față de partenerii nord-atlantici. Astăzi l-am asigurat pe domnul secretar general de întreaga susținere pentru eforturile Alianței și am reinterat invitația de a vizita România."

Jens Stoltenberg a salutat decizia României de creștere a cheltuielilor pentru apărare, pentru a ajunge la 2% din PIB până în 2017, precizând că va da ca exemplu România tuturor celorlalte state membre.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2