Date companie
 
 
 
 

Înțelegerea UE-Turcia, comentată la Miezul Problemei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turcia, europa, refugiati, grecia, Miezul Problemei
 

UE și Turcia au lăsat deoparte tensiunile și au ajuns la o înțelegere pentru controlarea fluxului de refugiați din Marea Egee. Operațiunea, care va consta în mutarea unui număr mare de oameni, va reprezenta o provocare masivă din punct de vedere logistic. Ea deja a fost denunțată ca nepractică și suspectă din punct de vedere legal, relatează presa internațională. Refugiații sirieni care ajung în Grecia vor fi trimiși înapoi în Turcia, iar alții vor fi trimiși din taberele turcești în Europa, într-o înțelegere care riscă să fie copleșită de numărul mare de migranți. Lupta Greciei pentru a procesa aplicațiile de azi, precum și cea a traficanților care ar putea găsi o altă cale înspre Europa sunt principalele obstacole în calea ajungerii la o înțelegere. Ce ne așteaptă în Europa? Ce ne așteaptă în România? Sunt doar câteva dintre întrebările la care au răspuns invitații Elenei Oprea, la Miezul Problemei.

NORICA NICOLAI, europarlamentar: "Este un eșec al UE. A pierdut UE bătălia cu Turcia? Categoric a piedut pentru că a dat bani Turciei ca să-i rezolve problemele nefiind capabilă să și el rezolve din interior. Și o să dea banii noștri, asta trebuie să înțeleagă românii clar." 

MIRCEA COȘEA, analist economic: "Remarcăm o lipsă de viziune politică extraordinară la actualii conducători și pe tot ansamblul Europei nu avem persoane care să fie providențiale astăzi. Să ne uităm puțin altfel la Turcia și să ne gândim dacă nu cumva planurile ei seamănă cu cele din epoca otomană." 

CĂTĂLIN HARNAGEA, fost director SIE: "Tratatul, finalizarea acestei înțelegeri îi dă un balon de oxigen președintelui Turciei care nu a cunoscut o activitate extrem de democratică în Turcia și care au probleme interne dar și externe de imagine."

ALEXANDRU GRUMAZ, analist politico-militar: "Poziția lui Merkel e oarecum avantajată de acest deal cu Turcia."

Problemele economice, sociale sau politice sunt dezbătute la Național TV, în cadrul emisiunii Miezul Problemei, în fiecare joi, de la ora 21.15 și vineri de la ora 17.15.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Diurne uriașe, încasate de conducerea Autorității Electorale Permanente ( 2 Noiembrie 2019 )

  Încasări cu cântec, la vârful Autorității Electorale Permanente! Membrii conducerii Autorității ar fi încasat peste 323.000 de lei, în ultimele șapte luni, cu titlul de diurnă de deplasare in cuantum de 2% din indemnizatia lunară brută...

 • Cei mici au sărbătorit Ziua Europei și Ziua Regalității ( 10 Mai 2019 )

  Zi de sărbătoare la Grădinița Nr 170 din sectorul 6 al capitalei. Cadrele didactice, copiii și părinții au organizat mai multe acțiuni dedicate zilei Europei si zilei Regalitatii. Festivalul "Unitate în diversitate" vrea sa promoveze interculturalitatea și sa sarbatoareasca valorile europene. Fiecare grupa a pregatit momente artistice și obiceiuri din câte o țară europeană. Vizitatorii au fost intâmpinați cu paine și cu sare după obiceiurile noastre tradiționale.

 • Mesaj pentru România, mesaj pentru Europa ( 11 Ianuarie 2019 )

  Consens, proiect european, stat de drept... Sunt cuvintele cheie utilizate de liderii europeni, reuniți la București, pentru a marca preluarea oficială a președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. 

 • Protocol de colaborare româno-turc, în domeniul audiovizualului ( 4 Octombrie 2018 )

  Protocol de colaborare, semnat între Consiliul Național al Audiovizualului din România și Consiliul Suprem de Radio și Televiziune din Turcia, în cadrul celei de-a noua reuniuni a Forumului Autorităților de Reglementare...

 • 100 de baloane pentru România, la Centenarul Unirii de la Baia Mare ( 23 Septembrie 2018 )

  100 de baloane cu aer cald, aduse din toată Europa la Baia Mare, în cinstea Centenarului Unirii. Evenimentul, intitulat ”100 de baloane pentru România”, care se va desfășura în perioada 5 – 7 octombrie la Baia Mare, este organizat...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2