Date companie
 
 
 
 

Interceptările, reglementate prin ordonanță de urgență

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, ordonanta, sri, parchet, CSAT, diicot, interceptari, iohannis
 

Parchetul va putea avea structuri de interceptare, precum D.N.A. și D.I.I.C.O.T..Potrivit unei ordonanțe de urgență a Guvernului, Ministerul Public va putea deține și folosi mijloace pentru obținerea, verificarea, prelucrarea, stocarea și descoperirea informațiilor privitoare la infracțiunile cercetate, în acest scop urmând să fie detașați 40 de polițiști de la M.A.I. pentru fiecare instituție. Ordonanța mai prevede că procurorii și organele de cercetare penală vor fi singurii în măsură să pună în executare mandatele de supraveghere tehnică dispuse în dosarele de cercetare penală, utilizând în mod nemijlocit și independent infrastructura SRI. Ministrul justiției, Raluca Prună, a afirmat că ordonanța adoptată de Guvern modifică patru acte normative: Codul de procedură Penală, Legea privind organizarea judiciară, Legea privind organizarea și funcționarea D.I.I.C.O.T., precum și Legea privind organizarea și funcționarea SRI. Ministrul Justiției a precizat că, potrivit ordonanței, S.R.I. poate face cercetare penală specială în cauze care privesc siguranța națională.  Anterior, ordonanța privind interceptările a fost avizată în Consiliul Suprem de Apărare a țării, convocat în regim de urgență pentru a găsi soluții la situația creată de decizia C.C.R. privind constituționalitatea interceptărilor telefonice. Șeful statului a declarat că este nevoie să se asigure neîntrerupt cadrul legislativ pentru ca justiția să își facă datoria, fie că este vorba de cazuri de securitate națională, fie de cazuri de corupție.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Acest proiect de act normativ este destinat să ofere într-o primă etapă o soluție pentru activitatea organelor judiciare. Ulterior, forul legislativ poate avea în vedere și alte soluții pe care să le dezbată cu toate instituțiile interesate și, sigur, cu societatea civilă. Consiliul Suprem de Apărare a Țării a avizat favorabil acest proiect și adoptarea lui de către Guvern va reprezenta în acest moment o soluție."

Șeful statului a precizat că este vorba de o soluție temporară, la o problemă pe care Parlamentul trebuie să o rezolve definitiv.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2