Date companie
 
 
 
 

Într-o școală din Ploiești elevii sunt pontați cu cartelă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Februarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploiesti, elevi, liceu, chiul, cartela, pontaj
 

Metodă eficientă de descurajare a chiulului, la un liceu din Ploiești!Elevii sunt monitorizați printr-un sistem de pontaj cu cartelă. Pe lângă faptul că centralizează intrările și ieșirile și liceu, "gardianul electronic" trimite automat un email părinților, care află astfel ora la care a intrat copilul la cursuri.

AMBIANȚĂ "Un elev apropie cardul, piuie... Automat se deschide ușa, când simte contactul."

Sistemul Automat de Înregistrare a Prezenței, de la Colegiul "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiești, este unic în oraș. Toți elevii au câte o cartelă magnetică, fără de care nu pot intra sau ieși de la școală.

VOX "- Se chiulește mai puțin acum? - Da, bineînțeles, nu mai poți să pleci când vrei, să întârzi. Totul este monitorizat și părintele primește ora la care tu ai ajuns în școală."

VOX "Părinții primesc exact ora și data când ai intrat în școală și când ai ieșit și nu mai ai cum să ieși. E un sistem foarte bun în această privință."

Nu doar elevii, ci și profesorii sunt supravegheați prin acest sistem, precum și membrii personalului auxiliar.

VOX "Se cheamă sistem automat de înregistrare a prezenței în timp real, la școală, la lucru, eu ca director, eu ca profesor mă înregistrez în timp real."

Sistemul a fost implementat de școală împreună cu părinții. Fiecare elev a plătit 30 de lei pentru a primi cartela magnetică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Alți 18 elevi ai liceului din Arad, la spital după dezinsecție ( 21 Ianuarie 2020 )

  Alți 18 elevi ai Liceului german din Arad au ajuns, aseară, la spital, acuzând simptome identice cu cele cu care s-au prezentat, săptămâna trecută, peste 40 de elevi, după o acțiune de dezinsecție și dezinfecție...

 • Profesorul bătăuș din județul Bistrița-Năsăud, încătușat ( 20 Ianuarie 2020 )

  Un profesor condamnat pentru abuz față de elevi a fost încătușat în fața școlii. Este vorba despre profesorul de sport din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare...

 • Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației ( 26 Decembrie 2019 )

  În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor...

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2