Date companie
 
 
 
 

Intrarea în vigoare a noii liste de medicamente compensate, amânată din nou

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, compensate, ministerul, producatori, sanatatii, pacienti, lista, arpim
 

Încă o amânare, până la intrarea în vigoare a noii liste de medicamente compensate. Ministrul Sănătății a anunțat că românii se vor trata cu medicamente noi, începând cu 1 octombrie, nu de la 1 august, așa cum promisese în urmă cu două luni. Mai mult, în aprilie, Eugen Nicolăescu afirma că vom avea o nouă listă a medicamentelor compensate, până la 1 iulie.

VASILE BARBU, președinte, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților "O astfel de decizie de amânare pot să o numesc o decizie criminală, pentru că niște oameni vor muri. Acei politicieni, care-și asumă amânarea aplicării noii liste de medicamente, trebuie să-și asume și morții."

Producătorii de medicamente susțin că suma, pe care statul ar urma să o aloce pentru noua listă, va fi suportată integral de ei, prin taxa clawback.

OANA IGRIȘAN, director, A.R.P.I.M. "În primul an va fi undeva la o sută de milioane de lei, urmând ca, în anul urmãtor, sã creascã pânã pe la 400 de milioane."

Lista de medicamente compensate și gratuite nu a mai fost actualizată de cinci ani, în țara noastră, în condițiile în care bolnavii din alte state europene au acces la tratament inovator imediat după ce este autorizat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2