Date companie
 
 
 
 

Intrarea Oltchim în insolvență a provocat deprecierea acțiunilor la bursă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concedieri, angajati, bucuresti, bursa, oltchim, depreciere, insolventa, actiuni, valori
 

Bursa de Valori București a reacționat vineri ca un veritabil barometru pentru acțiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea, care au înregistrat o depreciere semnificativă, în urma anunțului de intrare în insolvență a combinatului. În timp ce investitorii se grăbesc să își vândă titlurile, angajații se pregătesc de concedieri masive. Cel puțin 1.000 de oameni, vor pleca din companie, potrivit estimărilor lui Remus Borza, partenerul de afaceri și apropiatul lui Gheorghe Piperea, cel care a fost desemnat administrator judiciar la Oltchim. Insolvența combinatului chimic nu a fost anunțată de administratorul judiciar desemnat, ci de Remus Borza, la rândul său administrator judiciar la Hidroelectrica.

REMUS BORZA, administrator judiciar, Hidroelectrica "Dacă vă aduceți aminte, v-am dat o declarație, pe 13 noiembrie, la sediul B.N.R., când am avut așa o premoniție și am făcut o previziune în ceea ce privește soarta Oltchimului. Atunci, spuneam că, în ianuarie 2013, va intra în insolvență!"

Consiliul de Administrație al Oltchim a nominalizat firma lui Gheorghe Piperea și pe cea reprezentată de Niculaie Bălan drept administratori judiciari. După ce a anunțat în avans insolvența combinatului chimic, Remus Borza a înaintat chiar și o cifră a disponibilizaților.

REMUS BORZA, administrator judiciar, Hidroelectrica "Vor fi disponibilizări masive la Oltchim! Sunt curios să văd reacția sindicatelor de la Oltchim, când vor pleca de acolo 1.000 sau chiar 2.000 de oameni!"

VOX " Ce să mai zic? Deja jocurile s-au făcut. Ce să mai facem noi în halul în care suntem?"

VOX "Ce să ne zică? Nimic! Așteptăm să vedem!"

VOX "Cum să nu fim afectați! Tot județul! Ce să facă? O grevă mai puternică!"

Acțiunile Oltchim au scăzut, într-o singură zi, la Bursa de Valori București, până la limita tranzacționării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2