Date companie
 
 
 
 

Intreprinzatorii romani, nemultumiti de banci

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, banci, intreprinzatori
 

Intreprinzatorii raman in continuare nemultumiti de felul in care sunt tratati de bancile din Romania. Investitorii mici si mijlocii considera ca institutiile bancare le pun piedici in a accesa creditele care sa le mentina afacerile in viață.

prof. univ dr. OVIDIU NICOLESCU, președintele C.N.I.P.M.M.R. "Prima problema care a fost ridicata de intreprinzatori este faptul ca li se solicita garantii,ori atunci cand li se cere de la 160 pana la 200 la suta va dati seama ca pentru o intreprindere cu patrimoniu redus e foarte greu sa mai obtina credite, iar fara credite nu poti sa supravietuiesti, nu poti sa te dezvolti."

GHEORGHE CARUZ, intreprinzator "In aceasta perioada intampinam foarte multe probleme ,bancile cauta per cat posibil sa nu acorde credite,probabil ca nu mai au bani si atunci inventeaza fel de fel de metode ca firmele sa renunte la aceste credite."

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii propune masuri prin care aceste relatii dintre bănci și intreprinzatori sa fie imbunatatite. Oamenii de afaceri solicită, in primul rand, asigurarea transparenței si a competitiei in sectorul bancar. Această măsură ar deveni viabilă prin obligativitatea publicarii de catre banci a unor indicatori-cheie la nivel individual, precum si prin pregatirea in cadrul bancilor a unui personal capabil sa inteleaga afacerile care urmeaza să fie creditate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2