Date companie
 
 
 
 

Inundații, după ploi torențiale și grindină, în Gorj și Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, ploi, grindina, mehedinti, gorj, case, torentiale, nori, rupere, grajduri
 

Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în județele Gorj și Mehedinți! O rupere de nori, produsă deasupra comunei gorjene Dănești, a dus la inundarea a zeci de gospodării. În câteva minute, oamenii s-au trezit cu apa în beciuri. Furia naturii nu s-a oprit însă, aici. Bucățile de gheață căzute din cer au distrus culturile de legume și pomii din grădini.

AMBIANȚĂ "Dezastru! Dezastru și calamitate! Ce am putea să facem!?"

VOX "Am pus roșii în grădină, am pus de toate. Nu mai e nimic! E prăpăd!

La doar câțiva kilometri depărtare, în alt sat din aceași comună, zaceeași situație! Prima grijă a oamenilor a fost aceea de a salva animalele și păsările aflate în pericol de înec, după ce apa a năvălit în case, grajduri și cotețe.

VOX "Așa pățim continuu. Din cauza șanturilor, din cauza drumurilor întrerupte. Nu-s balastate și apa vine în mijlocul străzii."

ALEXANDRU LUPULESCU, viceprimar, com. Dănești, jud. Gorj "Până acum, nu a fost. Nu s-a știut și se va proceda în continuare... Adică, ce ați putea face? Subtraversări, să vedem unde sunt. Ați anunțat prefectura? Eu, nu."

O ploaie cu grindină a afectat și traficul de pe DN 57, între Oravița și Timișoara. Prognozele meteo, care anunțau ploi în vacanța de 1 Mai, s-au confirmat și în județul Mehedinți. În localitatea Tâmna, ploaia torențială a făcut ravagii.

VOX "Cursă peste tot! Am deschis poarta și veni peste tot. Intră în casă, uite!"

VOX "În casă, ce a inundat? Păi, lucrurile de acolo, mașina de spălat, niște lăzi. Aici, cartofii, ceapa! A plouat tare!"

VOX "Curtea mi-a inundat-o, câinele inundat. A fost de jumătate de metru. Dar a plouat atât de tare? Da, a fost rupere de nori, acolo, pe deal. N-am mai văzut așa ceva, de când eram mică, la bunica mea, aici."

Potrivit meteorologilor, turiștii care au ales să plece la munte, în acest weekend, au parte de ploi. În schimb, cei care și-au programat minivacanța de 1 Mai pe litoralul Mării Negre sunt mai norocoși, șansele de precipitații fiind minime.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Începutul verii va aduce precipitații în sud-est ( 24 Mai 2020 )

  Sfârșit de lună cu temperaturi scăzute! Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum vor fi temperaturile în perioada 25 mai - 22 iunie. Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare ne așteaptă o vreme răcoroasă și va ploua în est, sud-est și zona centrală.

 • Vreme instabilă, avertizează meteorologii ( 2 Mai 2020 )

  Meteorologii au transmis o avertizare de instabilitate atmosferică, valabilă până mâine, la ora 12:00! Potrivit A.N.M., vremea va fi marcată de instabilitate în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice...

 • Alunecare de teren însoțită de inundații, în stațiunea Azuga ( 11 Aprilie 2020 )

  Alunecare gravă de teren, în stațiunea Azuga, județul Prahova, urmată de inundații! Circa 130 de localnici au fost evacuați de urgență din calea surpărilor care le amenință casele.

 • Un val de aer polar se abate peste România ( 1 Octombrie 2019 )

  Vești rele de la meteorologi! După răsfățul de început de octombrie, cu temperaturi de plajă și cer senin, mijlocul săptămânii va fi marcat de frig și ploi. Asta, din cauză că un val de aer polar va traversa România.

 • A.N.A.F. controlează casele de marcat ( 5 Septembrie 2019 )

  Sute de avertismente și amenzi de 7,6 mil. lei, date de inspectorii ANAF într-o singură lună!Conform unui comunicat al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în cadrul controalelor efectuate în luna august, inspectorii au identificat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2