Date companie
 
 
 
 

Inundații în județul Ialomița, după ce apele Dunării au ieșit din matcă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ialomita, inundatii, Dunare
 

Este, din nou, stare de alertă în județul Ialomița, unde apele Dunării au crescut amenințător. Au fost deja inundate sute de hectare de islazuri, dar și grădini ale oamenilor, iar casele în care s-a infiltrat apa stau să cadă. Au fost construite diguri din saci de nisip, dar pericolul persistă.

AMBIANȚĂ "Avem Mira pe partea cealaltă și în fiecare dimineață ne uitam la Mira. A crescut mult. Dacă mai vine apa, ia și casele nu numai grădinile."

Brațul Borcea a depășit deja cota de inundație.

VOX "Eu, bătrână de 90 de ani, ce să mai fac? Unde să mă mai duc! Mă ia apa! Să mă duc, ce să mai facem! Ni s-a lăsat, mamă, casele de când cu apa. S-au lăsat casele, peste tot ni s-au lăsat."

Digurile din saci d nisip sunt supravegheate non-stop și pe o porțiune a drumului ce leaga Feteștiul de Brăila și Constanța.

VOX "Situația este destul de alarmantă la momentul actual, pentru faptul că digurile, datorită presiunii apei s-au înmuiat destul de mult, dar noi încercăm să facem fața acestor probleme."

Autoritățile din județul Ialomița au făcut apel către populație să nu spargă digurile deja construite și să ajute la consolidarea lor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2