Date companie
 
 
 
 

Inundații într-un cartier de vile de lângă Pitești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, ploi, cartier, pitesti, garda, mediu, vile, bradu, pluviale
 

Situație disperată, într-un cartier de vile din apropiere de Pitești! Cu toate că și-au construit case luxoase, locuitorii din cartier au necazuri după fiecare ploaie mai abundentă. Locuitorii din Bradu spun că au ajuns la capătul răbdării. De mai bine de patru ani, necazurile se țin lanț. Practic, la fiecare ploaie, curțile devin adevărate bălți. Vineri, după mai multe zile ploioase, practic, oamenii au rămas izolați în case. Nici copiii nu au mai mers la școală, iar mașina de gunoi a ajuns în zonă abia dupa 3 zile.

VOX ”Curtea e inundată, copiii nu au plecat la școală, că nu am avut pe unde să-i scoatem. Acum e scursă apa, dar a fost încă 100 de metri, de aici, în sus.”

S-a ajuns în această situație din cauză că în zonă nu a fost prevăzut un sistem de canalizare pentru preluarea apelor pluviale. Până în 2012, apele pluviale se scurgeau într-o vâlcea din apropiere, dar terenul a fost revendicat și proprietarii au astupat șanțul.

VOX ”Din 2012, de când am făcut demersuri către autorități, adica Primăria Bradu, Prefectura, Inspectorat Construcții, Direcția Apelor Vedea. Nu s-au implicat să miște o piatră aici.”

Toata apa se scurge acum, cu mare greutate, în canalizarea pentru apă menajeră. Aceasta nu poate prelua, însă, o cantitate atât de mare și apa refulează. Oamenii se tem că situația ar putea provoca și probleme de sănătate, așa că au făcut sesizări la Garda de Mediu si Direcția de Sănătate Publică. Necazuri au și locuitorii de pe o stradă din orașul Pitești. 100 de persoane sunt izolate din cauza unei alunecări de teren care a făcut ca strada Zamfirești să devină impracticabilă.Pentru a ajunge în oraș localnicii sunt nevoiți să meargă prin pădure, pe un drum neamenajat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2