Date companie
 
 
 
 

Inundațiile, un dezastru pentru agricultură

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, primavara
 

Ploile din ultimele zile au compromis culturile de primavară. Cantitatea imensă de apă acumulată în pamânt a lăsat neînsămânțate zeci de mii de hectare. Țăranii se plâng ca ploile nu-i lasă să se apuce de treabă.

VOXURI LOCALNICI:

"Ce sfântul Costin îi prașeam, acum să văd dacă au rasarit.Va așteptați să se întâmple ceva, să întârzie culturile? Pai da, ca e rece."

"Se clocesc în pamânt acum. De la ploi sau de la ce? Da, de la ploi. Daca mai ține câteva zile, cum zic astia... la toamna va fi dezastru."

"A iesit fasolea si e galbena din cauza ploilor si altceva n-a prea iesit, cartoful. Porumbul? înteleg ca multi oameni n-au pus. N-au pus ca din cauza ploilor n-au putut sa..."

Doar 10% din cele 60.000 de hectare de teren au fost cultivate.

ION POPESCU, director DADR Gorj: "Temperaturile au scazut foarte mult, pentru aceasta cultura trebuie sa avem minimum 10 grade în sol (...) Au venit si ploile astfel ca prcesul de însamântare a stagnat."

Si cei care au apucat sa pună porumbul au probleme. Din cauza ploilor, semințele au putrezit în pamânt.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • 140 de locuințe și peste 200 de curți și anexe, inundate ( 16 Iunie 2020 )

  Dezastru provocat de ploile abundente, în majoritatea județelor din țară! 140 de locuințe, peste 200 de curți și anexe gospodărești, opt instituții publice și 21 de străzi din 20 de județe au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2