Date companie
 
 
 
 

Invățătoarea din Caracal a ieșit din greva foamei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, greva foamei, invatatoare, 70 de zile
 

Dupã 70 de zile în care a trãit doar cu apă si perfuzii, învãtãtoarea Cristiana Anghel a renuntat luni la greva foamei. Nu a fost pentru prima datã când femeia a apelat la aceasta forma de protest.

CRISTIANA ANCHEL - invatatoare: "Dacã va fi cazul, dar cu sigurantã o voi face si de o sutã de ori dacã este nevoie. (...) Data trecutã am rezistat 38 de zile. Acum 70. (...) Se spune, dacã e adevãrat, din punct de vedere medical, cã existã o memorie a celulelor si te ajutã."

Învãtãtoarea din Caracal a vorbit si despre regimul pe care îl va urma.

CRISTIANA ANCHEL - invatatoare "S-a fãcut meniul. Douã mere coapte fãrã coajã, fãrã seminte si patru linguritre de iaurt, dacã vor merge. (...) Se poate sã mã recuperez complet, se poate 50%. Nu am fost niciodatã o gurmandã. (...) Am slãbit 14, dar nu e un reper cât slãbesti. Cele mai multe kilograme le-am slãbit acasã."

medicul invatatoarei: "Ne dorim sã-i dãm alimente asa-zis usoare sau care pot fi tolerate de pacient.(...)- În principiu, ar trebui ca treptat sã poatã tolera toate alimentele pe care le tolera înainte. (...) O perioadã cred va primi perfuzii de hidratare si de hrãnire, dar pe mãsurã ce alimentele intrã treptat în viaþa obisnuitã a dumneaei, vor dispãrea."

Cristiana Anghel, învãtãtoare titularã la scoala nr. 2 din Caracal, a intrat în grevã în a doua parte a lunii august.

CRISTIANA ANGHEL - invatatoare: "Mesajul acestui protest este acesta- cã dacã vrem sã fim oameni, sã fim o tarã normalã, dacã vrem sã avem o viatã normalã, trebuie sã încercãm sa-i întelegem pe cei de lângã noi.

Femeia va primi acum, la aceeasi scoalã din Caracal, un post de învãțãtor itinerant, pentru copiii cu nevoi speciale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2