Date companie
 
 
 
 

Invazie de alge marine, pe litoralul românesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, litoral, sanatate, marea, neagra, alge, biolog
 

Invazie masivă de alge, pe litoralul românesc! Reprezentanții Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral au transmis un mesaj public, în care precizează că utilajele strâng, în fiecare noapte, cantități uriașe de alge aduse de valuri la marginea plajelor, dar, dimineața, covorul gros de alge se face la loc. De zece ani nu s-a mai constatat un fenomen atât de amplu. Algele sunt colectate noaptea, pentru a nu deranja turiștii aflați ziua pe plajă. Directorul Administratiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii și filmulețe, făcute în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu momentele în care tractoarele adună algele de pe plajele constănțene. Bola susține că angajații Administrației nu fac față invaziei verzi din cauză că nu au la dispoziție utilaje performante. De asemenea, sunt prea puțini angajați, față de necesar. Practic, 40 de oameni lucrează cu 10 utilaje pe tot litoralul. Sunt locuri unde grosimea stratului de alge aduse la țărm de valuri ajunge până la genunchi. Algele pot intra în putrefacție și emană un miros urât.

OANA PASCARU, reporter ”Turiștii sunt deranjați de prezența și mirosul algelor, dar biologii marini consideră abundența acestei vegetații un semn bun, un semn că Marea Neagră este sănătoasă. Biologii precizează că, oricum, algele nu afectează în niciun caz sănătatea omului.”

Potrivit specialiștilor în biologie marină, algele ajung în cantități însemnate la mal în două perioade perioade vegetative din an. Este vorba de perioada de primăvară, și de cea de vară - început de toamnă. Anul acesta, a fost devansată, însă, din cauza temperaturilor foarte ridicate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2