Date companie
 
 
 
 

Invazie de capuse, în mai multe regiuni din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, boala, sibiu, oameni, muscaturi, capuse, institut, matei, bals, lyme, borelioza, intepaturi
 

Invazie de cãpușe, în mai multe zone din țarã! Peste 40 de persoane s-au prezentat, zilele acestea, numai la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitalã, după ce au fost mușcate de aceste insecte. Sibiul este, însă, județul care a raportat cel mai mare numãr de cazuri de înțepãturi provocate de cãpușe, dar și de cazuri de boalã Lyme confirmate. Puțini sibieni își iau, însã, mãsuri de precauție.

VOX "Cãpușe erau de când eram mic. Erau pe oi. Și le luam cu mâna și le aruncam, și n-am pãțit nimic."

VOX "Cãpușa a fost din toate timpurile, adicã în ultimul timp, se tot vorbesc."

VOX "Pãrinților noștri, bunicilor noștri nu le-a fost teamã? Și au fost în câmp, au fost pe iarbã, au dormit și n-au pãțit nimic."

La Spitalul Județean din Sibiu a fost internat primul pacient de anul acesta, care a avut nevoie de tratament de specialitate, fiind suspect de borelioză.

DECEBAL TODÃRITÃ, purtãtor de cuvânt, Spitalul Județean Sibiu "A fost internat pe secția Boli Infecțioase, are suspiciune de boalã Lyme. Acest diagnostic va fi confirmat sau infirmat, dupã o perioadã de 30 de zile

Peste 30 de oameni au ajuns în, ultimele zile, la Urgențã, în Sibiu, dupã ce au fost înțepați de cãpușe.

GEORGETA MARGA, epidemiolog șef, D.S.P. Sibiu "În afarã de aceste persoane care au fost raportate, mai avem în curs de investigare încã 22 de seruri, care se aflã la Institutul de Sãnãtate Publicã din Cluj, pentru confirmare cu testul western-blot.

Netratatã la timp, boala Lyme poate avea efecte neurologice foarte grave, care duc la deces.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2