Date companie
 
 
 
 

Investigațiile medicale generale se pot face oriunde în țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, medicale, hotarare, investigatii
 

Guvernul a aprobat, astăzi, o hotărâre care le permite asiguraților în Sănătate să beneficieze de analize de laborator și investigații medicale paraclinice pe întreg teritoriul României. Practic, de la 1 decembrie, în baza unui bilet de trimitere eliberat de medicii aflați în relație contractuală cu oricare dintre casele de asigurări de sănătate, asiguratul poate beneficia de investigații paraclinice la orice furnizor din țară. Reglementarea era necesară pentru a facilita accesul asiguraților la investigațiile paraclinice recomandate de către medicii specialiști.

MONICA APOSTOL, reporter “Reprezentanții Casei Nationale de Asigurări de Sănătate speră că, în scurt timp vor asigura același regim de utilizare și pentru prescripțiile medicale, astfel încât medicamentele prescrise să poată fi eliberate de orice farmacie de pe teritoriul țării. Acest proiect este în curs de finalizare, fiind urmat de o perioadă de testare, pentru a se asigura că va funcționa fără sincope”.

Printre documentele a căror valabilitate a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2020 se numără și biletele de trimitere pentru specialitățile paraclinice. Pentru trimestrul IV al acestui an, fondurile alocate pentru investigații paraclinice au fost suplimentate cu circa 64 de milioane de lei. De asemenea, pentru a facilita accesul la servicii medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu boli oncologice, cardiovasculare, neurologice, rare, cerebrovasculare și diabet zaharat, conform unei hotărârii de guvern din 1 octombrie 2020 a fost reglementată decontarea investigațiilor la nivelul valorii realizate.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2