Date companie
 
 
 
 

Investiții străine de peste două miliarde de euro, în 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, euro, investitii, miliarde, 2013, straine
 

Investițiile străine directe au totalizat aproape două miliarde patru sute de milioane de euro. Vorbim de primele 11 luni ale anului trecut, în creștere cu peste 22 la sută, față de aceeași perioadă din 2012, nivel care marchează un maxim al ultimilor patru ani, arată datele B.N.R..

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter " În luna noiembrie, anul trecut, România a atras cel mai ridicat nivel al investițiilor din primele 11 luni ale anului trecut, respectiv 578 de milioane de euro, cu 85% mai mult decât în luna anterioară. Asta după ce, în prima parte a anului au fost înregistrate valori minime, în martie, de 48 de milioane de euro, și în luna mai, de 92 de milioane de euro. "

Între 2003 și 2006, România a înregistrat, în fiecare an creșteri în acest domeniu de investiții. În 2007 a avut loc o diminuare a capitalului străin investit în România, urmat de o creștere la nivel record, in 2008, când s-a înregistrat un total de circa 9 miliarde și jumătate de euro. Începând cu anul următor, valoarea indicatorului s-a deteriorat, investițiile scăzând abrupt până la aproximativ 3 miliarde cinci sute de milioane de euro și două miliarde două sute de milioane în 2010.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2