Date companie
 
 
 
 

Investitorii din țările nordice, atrași de mediul de afaceri din România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : investitori, micula, afaceri, studiu, tari, mediul, nordice
 

Mediul de afaceri din Romania, în atenția companiilor din țările nordice! Un studiu finanțat de Consiliul "Business Sweden" și susținut de ambasadele Suediei, Danemarcei, Finlandei și Norvegiei în România vine cu vești bune. Potrivit rezultatelor studiului, oamenii de afaceri din aceste tari vor sa continue investitiile in tara noastra. Mai mult de jumatate dintre cei chestionati spun ca in Romania gasesc angajati competenti cu un nivel de productivitate, ridicat iar costurile de productie sunt printre cele mai mici dintre statele Uniunii Europene. Totodată, în opinia reprezentanților companiilor nordice, un aspect care ar putea fi îmbunătățit, l-ar reprezenta sistemul legislativ din țara noastră.

VIOREL MICULA, președinte European Drinks&Food "Cea mai mare problemă a unui stat este predictibilitatea. Eu cred că în România trebuie să se formeze un comitet al Guvernului, ca să discute cu investitorii importanți și acei oameni din Guvern să înțeleagă problemele pe care le au investitorii."

Sondajul, format dintr-un chestionar de 42 de itemi si o serie de interviuri, a fost aplicat pe 115 respondenti. Principalele teme vizate au fost mediul de investitii, infrastructura, resursele umane, legislația, dar si profitabilitate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2