Date companie
 
 
 
 

Investitorii în energie regenerabilă, cu proiectele în pericol și nemulțumiți de creditare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : banci, lege, investitori, creditare, autoritati, energie, proiecte, regenerabila
 

Investitorii în producția de energie regenerabilă simt că proiectele lor sunt în pericol. Și asta, din cauză că băncile au o atitudine rezervată, în ceea ce privește creditarea. Reținerea instituțiilor bancare este cauzată, în mare parte, de evoluția negativă a schemei de sprijin și de declarațiile deloc încurajatoare, venite din partea autorităților.

MIHAI PRUNDIANU, investitor energie regenerabilă "Foarte greu obținem credite bancare! Încercăm, de un an de zile, dar declarațiile autorităților nu ne ajută în acest sens."

Investitorii consideră că un discurs optimist al autorităților ar debloca accesarea creditelor și, astfel, ar relansa acest important segment al economiei românești.

MIHAI PRUNDIANU, investitor energie regenerabilă "Foarte bine ar fi pentru investitori un mesaj pozitiv venit din partea autorităților, care să facă băncile să acorde credite pentru energia regenerabilă."

Până în prezent, în România au fost investite peste trei miliarde de euro în producția de energie regenerabilă. România consumă 34 de milioane de tone echivalent în petrol, ceea ce reprezintă doi la sută din consumul Uniunii Europene de energie regenerabilă.
Un grup de lucru înființat la nivel guvernamental a prezentat Comisiei Europene un proiect de Ordonanță de Urgență, care urmează să modifice Legea energiei 123 pe 2012. Actul normativ trebuie modificat, în condițiile în care Comisia Europeană a acționat în judecată România, pentru transpunerea incompletă a normelor Uniunii Europene, privind piața internă a energiei electrice și a gazelor naturale. Dosarele au ajuns deja pe rolul Curții Europene de Justiție. Ordonanța de Urgență va cuprinde toate normele Uniunii Europene, care nu au fost transpuse până acum în legea aprobată cu un an în urmă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2