Date companie
 
 
 
 

Învierea Domnului, în timpul pandemiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : slujba, biserici, preoti, Inviere, lumina, coronavirus, pandemie
 

Imagini emoționante în Noaptea de Înviere în toată țara! Pentru prima dată în istorie, credincioșii nu au putut participa la biserică la slujba învierii Domnului. La Suceava, preoții au oficiat slujba în fața catedralei, iar sute de enoriași au ieșit la ferestre și în balcoane cu candele și lumânări aprinse pentru a urmări slujba. Oamenii au cântat Hristos a Înviat odată cu preoții, de data aceasta, însă, fiecare din casa lui. Conform tradiției începută în urmă cu 11 ani, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim cu o aeronavă specială, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Lumina a ajuns la parohii, iar slujitorii bisericii, alături de voluntari, au mers la credincioși. În Râmnicu Vâlcea, voluntarii au primit Sfânta Lumină de la Ierusalim, pe care au împărțit-o enoriașilor, la scările de bloc sau la ușa fiecăruia. Pachețele cu Sfintele Paști au fost împărțite de preoți și voluntari, vineri și sâmbătă, din poartă-n poartă și din ușă-n ușă, pentru a respecta tradițiile de Sărbători, dar și regulile impuse de starea de urgență. Slujba de Înviere a fost oficiată, sâmbătă noapte, în toate lăcașurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române de preoți și personalul clerical, cu respectarea distanțării sociale impuse de autorități, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.


Învierea Domnului, în timpul pandemiei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Slujba de duminică, urmărită pe Național 24 PLUS ( 3 August 2020 )

  Slujba de duminică, a fost urmărită din nou de zeci de mii de telespectatori, la Național 24 Plus! 63.000 de persoane au vizionat, în fiecare minut, începând cu ora 10:00, slujba de la Catedrala Patriarhala.

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Pandemia și depresia ( 25 Iulie 2020 )

  Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.

 • Amenzi și arestări, în cazul deșeurilor medicale periculoase administrate necorespunzător ( 14 Iulie 2020 )

  211 tone de deșeuri medicale periculoase, indisponibilizate de polițiști în urma controalelor! Potrivit unui comunicat al Poliției Române, peste 211.000 de kilograme de deșeuri periculoase provenite din colectarea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2