Date companie
 
 
 
 

Ioan Mang a demisionat de la Educație, Liviu Pop a fost numit interimar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dumitrescu, demisie, educatie, ministru, plagiat, mang, pop
 

Inca un ministru al Educației din Cabinetul Ponta a renunțat la mandat! După Corina Dumitrescu, acuzată că și-a falsificat CV-ul, a venit rândul lui Ioan Mang să-și dea demisia din funcție. Plecarea sa vine după acuzațiile de plagiat din ultima vreme. In locul lui Mang a fost numit, interimar, Liviu Pop, care era ministru delegat pentru dialog social. In termenul legal de 45 zile va fi nominalizat un alt ministru al Învățământului. Premierul Victor Ponta a anunțat că i-a acceptat lui Mang cererea de demisie pentru a-i permite ca, fără presiunea portofoliului și a atacurilor lansate de PDL și UDMR , să restabilească adevărul în scandalul plagiatelor.

VICTOR PONTA, premierul României "Domnul Mang are în acest moment mâinile dezlegate să-și poată apăra imaginea, să-și poată apăra prestigiul și munca de atâția ani."

IOAN MANG, fostul ministru al Educației "Nu cred că este cazul ca, pentru un lucru de care nu sunt vinovat și care se va dovedi în final, să afectăm imaginea guvernului. Voi continua să lupt pentru bunul mers al Educației."

Pe numele lui Ioan Mang au fost depuse 5 acuzații de plagiat la Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică. Emil Boc a prezentat chiar un articol al pe care Mang l-ar fi publicat în 2003 la Craiova. Conform liderului PDL, acesta reprezintă "în integralitate" o copie a unui alt articol științific al unor autori japonezi. Unii cercetători din străinătate au confirmat că Mang a preluat cuvânt cu cuvânt informații din cel puțin opt lucrări academice care aparțin unor oameni de știință din Taiwan, Israel sau Japonia. Premierul Ponta anunțate că va cere Academiei Române ca un grup de specialiști să verifice acuzațiile care i se aduc ministrului Educației. Ioan Mang nu a mai așteptat însă un verdict și a demisionat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2