Date companie
 
 
 
 

Ioan Neculaie, sub control judiciar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : evaziune, control, bani, brasov, fiscala, spalare, afaceri, judiciar, neculaie, finantator
 

Finanțatorul FC Brașov, Ioan Neculaie, cercetat sub control judiciar! După ce a fost reținut joi-seară de procurori, afaceristul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Brașov a hotărât, însă, ca acesta să fie cercetat sub control judiciar în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani, cu o fraudă de 40 de milioane de lei.

AMBIANȚĂ "Cum apreciați situația în care sunteți pus acum? Una extrem de neplăcută, dar nu-mi fac probleme."

Procurorii susțin că finanțatorul FC Brașov a creat o adevarată rețea financiară ilegală pentru a obține rambursări de TVA de la stat.

AMBIANȚĂ "- Ați retras bani neautorizat din conturile FC Brașov? - Doamne ferește! Păi, am dat în fiecare an câte un milion jumătate la FC Brașov din banii mei personali."

Potrivit anchetatorilor, cele două firme de construcții, dar și societatea prin care deține clubul de fotbal au fost implicate în rețeaua ilegală.

AMBIANȚĂ "- E adevărat ca ați înregistrat în contabilitate investiții fictive la stadion? - Du-te măi de-aici cu investițiile tale fictive."

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost reținut joi seară de procurorii Parchetului Tribunalului Brașov după o serie de percheziții la clubul de fotbal FC Brașov și la locuința acestuia. După zece ore de audieri a fost scos din sediul Parchetului cu cătușe la mâini. Nu este prima dată când cunoscutul afacerist se află în conflict cu legea. În aprilie 2011, patronul FC Brașov a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un caz legat de încălcarea proprietății omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Brașov. De asemenea, în noiembrie 2012 Neculaie a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, după ce în martie 2008 un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman. Numele patronului FC Brașov apare și în alt caz celebru, cel al prostituatelor de lux. Din stenograme a reieșit că afaceristul apela la serviciile sexuale ale unor asistente tv și vedete ce apar în platourile de televiziune. Ioan Neculaie are o avere estimată în acest moment la 30 de milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2