Date companie
 
 
 
 

Iohannis, atac la Dragnea și Tăriceanu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : infractori, legea, csm, condamnat, penal, tariceanu, dragnea, amnistie, iohannis
 

Atac dur lansat de președintele Klaus Iohannis la adresa lui Liviu Dragnea și a lui Călin Popescu Tăriceanu! În discursul susținut, astăzi, cu ocazia constituirii Consiliului Superior al Magistraturii, în contextul în care avertiza asupra unei eventuale legi a grațierii și a amnistiei, șeful statului a precizat că "nu poate să nu observe" că în Parlament șeful Camerei Deputaților este condamnat penal, iar șeful Senatului este trimis în judecată, ceea ce reprezintă o "circumstanță îngrijorătoare".

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Infractorii sunt politicieni care, ce dacă sunt condamnați sau trimiși în judecată? Ei sunt baieții buni, că au luat multe voturi. Așa ceva nu accept! Președintele Camerei Deputaților e condamnat penal, președintele Senatului este trimis în judecată pentru minciună penală. Asta e ce numesc eu ”circumstanțe îngrijorătoare”. În speță, amnistie. Un deziderat al unor politicieni."

Șeful statului a mai avertizat că va face tot ce poate pentru a împiedica adoptarea unei astfel de legi.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "O astfel de lege care ar spăla păcatele, ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația românească. Dacă ar exista, mă opun cu toată greutatea."

Declarația șefului statului a fost comentată de Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook. El a scris că președintele încearcă să deschidă un "conflict", iar, dacă ar fi acceptat "oferta" de a face un Guvern în jurul PNL cu ALDE, USR, PMP și UDMR, Iohannis ar fi vorbit altfel despre el acum. Președintele Klaus Iohannis le-a amintit, astăzi, magistraților Articolul 133, alineatul întâi din Constituția României, potrivit căruia "CSM este garantul independenței justiției” și a făcut apel la o justiție corectă și independentă, spunând că aceasta este piatra de bază a democrației. Șeful statului a făcut aceste declarații la sediul CSM, unde magistrații s-au întrunit pentru a-și alege o nouă conducere.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2