Date companie
 
 
 
 

Iohannis critică aspru modul cum administrează Guvernul Educația

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : critici, lege, elevi, scoala, masuri, educatia, iohannis
 

Critici aspre, în prima zi de școală! Prezent la festivitatea de deschidere a anului școlar de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Capitală, președintele Klaus Iohannis a criticat aspru modul în care Guvernul gestionează situația din Educație. El a amintit reintroducere unor metode ”demult apuse”, precum manualul unic sau recentralizarea la București a tuturor lucrurilor care au întâmpinat dificultăți la nivel local. Șeful statului a atras atenția asupra celor mai grave probleme care apasă sistemul de învățământ românesc.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Există, din păcate, mulți elevi în România care încep anul școlar fără manuale sau în clădiri care nu respectă standarde minime. Se pare că de fiecare dată, începerea noului an școlar pe unii îi ia prin surprindere. Fiecare Guvern ridică din umeri, arătând cu degetul spre Guvernul dinainte.”

Președintele a punctat și deserviciile aduse de prea desele modificări ale Legii Educației.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Părinții și elevii sunt supuși unor schimbări majore, o dată la câțiva ani sau mai nou, mai des. Chiar în această vară am trimis Parlamentului spre reexaminare 3 inițiative legislative care modificau nu știu a câta oară cadrul actual, care este confuz și greoi. Legea educație trebuie sa înceteze să mai fie un puzzle al cărei piese se schimba continuu."

Klaus Iohannis a indicat și ”o serie de probleme urgente” care necesită un răspuns. El a menționat numărul tot mai mare al analfabeților funcțional care ies pe porțile școlilor și rata mare a abandonului școlar, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. Succesul sistemului educațional este singura cale de supraviețuire a României puternice, iar eșecul său ne condamnă la involuție, a spus șeful statului. Klaus Iohannis a ținut să precizeze că proiectul demarat la Palatul Cotroceni, ”România educată”, rămâne o prioritate care își propune crearea unui sistem de învățământ așezat pe un făgaș predictibil și care are elevul în centru. La finalul dscursului. președintele a lansat un îndemn pentru copii.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Dragi elevi, urmează un an plin pentru voi. Un an în care veți face încă un pas spre viața de adult. Însă, dincolo de programa școlară, dezvoltați-vă pe cât mai multe planuri! Nu ezitați să vă extindeți orizonturile, să legați ceea ce învățați la școală de preocupările și de hobby-urile voastre! Fiți toleranți, deschiși spre nou, creativi și autonomi în învățare! Conștientizați atât importanța drepturilor pe care le aveți, cât și a obligațiilor de cetățean! Este lumea voastră și este timpul să începeți să o descoperiți și să o înțelegeți, construindu-vă propria personalitate și sistemul propriu de valori. Viitorul este în mâinile voastre și vă invit să pășiți înainte pentru a-l îmbrățișa.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Strategie de educare a părinților, soluția Ministerului Educației pentru dezastrul din învățământ ( 15 Iunie 2018 )

  Părinți, vi se pregătește ceva! Concluziile unui raport al Băncii Mondiale, care arată nivelul dezastruos al școlii românești, provoacă luarea unor măsuri pe principiul ”unde dai și unde crapă”. Potrivit ziare.com, raportul Băncii Mondiale...

 • Emoții la final de curs ( 14 Iunie 2018 )

  Emoții mari pentru absolvenții Școlii Postliceale Atlas din Capitală! Viitorii asistenți medicali generaliști, asistenți de farmacie și editori de imagine au răspuns pentru ultima dată la strigarea catalogului. Aceștia au primit diplomele de absolvire cu ajutorul cărora își vor deschide un drum în carieră.

 • Iohannis, ironic la adresa Vioricăi Dăncilă ( 13 Iunie 2018 )

  Iohannis, îngrijorat din cauza analfabetismului funcțional. El a ironizat-o pe Viorica Dăncilă, declarând că nivelul ridicat al analfabetismul funcțional din România se reflectă inclusiv în înaltele sfere ale politicii românești.

 • Probleme tehnice, în prima zi de Evaluare Națională ( 11 Iunie 2018 )

  Probleme în prima zi a Evaluării Naționale! Site-ul edu.ro nu a putut fi accesat, în cursul dimineții, din cauza unor probleme tehnice. Ministerul Educației a anunțat că, din motive ce țin de găzduirea serverului, site-ul nu poate...

 • Olimpicii de la Școala Gimnazială nr. 59 din Capitală, premiați la Sala Dalles ( 8 Iunie 2018 )

  Olimpicii Școlii Gimnazile nr. 59 "Dimitrie Sturdza" din Capitală, premiați cu medalii și diplome la Sala Dalles!

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 15 Iun. 2018

1 USD = 4.0162 RON
0.0700
1 EUR = 4.6618 RON
-0.0038
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2