Date companie
 
 
 
 

Iohannis critică aspru modul cum administrează Guvernul Educația

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : critici, lege, elevi, scoala, masuri, educatia, iohannis
 

Critici aspre, în prima zi de școală! Prezent la festivitatea de deschidere a anului școlar de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Capitală, președintele Klaus Iohannis a criticat aspru modul în care Guvernul gestionează situația din Educație. El a amintit reintroducere unor metode ”demult apuse”, precum manualul unic sau recentralizarea la București a tuturor lucrurilor care au întâmpinat dificultăți la nivel local. Șeful statului a atras atenția asupra celor mai grave probleme care apasă sistemul de învățământ românesc.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Există, din păcate, mulți elevi în România care încep anul școlar fără manuale sau în clădiri care nu respectă standarde minime. Se pare că de fiecare dată, începerea noului an școlar pe unii îi ia prin surprindere. Fiecare Guvern ridică din umeri, arătând cu degetul spre Guvernul dinainte.”

Președintele a punctat și deserviciile aduse de prea desele modificări ale Legii Educației.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Părinții și elevii sunt supuși unor schimbări majore, o dată la câțiva ani sau mai nou, mai des. Chiar în această vară am trimis Parlamentului spre reexaminare 3 inițiative legislative care modificau nu știu a câta oară cadrul actual, care este confuz și greoi. Legea educație trebuie sa înceteze să mai fie un puzzle al cărei piese se schimba continuu."

Klaus Iohannis a indicat și ”o serie de probleme urgente” care necesită un răspuns. El a menționat numărul tot mai mare al analfabeților funcțional care ies pe porțile școlilor și rata mare a abandonului școlar, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. Succesul sistemului educațional este singura cale de supraviețuire a României puternice, iar eșecul său ne condamnă la involuție, a spus șeful statului. Klaus Iohannis a ținut să precizeze că proiectul demarat la Palatul Cotroceni, ”România educată”, rămâne o prioritate care își propune crearea unui sistem de învățământ așezat pe un făgaș predictibil și care are elevul în centru. La finalul dscursului. președintele a lansat un îndemn pentru copii.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Dragi elevi, urmează un an plin pentru voi. Un an în care veți face încă un pas spre viața de adult. Însă, dincolo de programa școlară, dezvoltați-vă pe cât mai multe planuri! Nu ezitați să vă extindeți orizonturile, să legați ceea ce învățați la școală de preocupările și de hobby-urile voastre! Fiți toleranți, deschiși spre nou, creativi și autonomi în învățare! Conștientizați atât importanța drepturilor pe care le aveți, cât și a obligațiilor de cetățean! Este lumea voastră și este timpul să începeți să o descoperiți și să o înțelegeți, construindu-vă propria personalitate și sistemul propriu de valori. Viitorul este în mâinile voastre și vă invit să pășiți înainte pentru a-l îmbrățișa.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O șansă la educație ( 26 Martie 2021 )

  Nevoile copiilor din țara noastră sunt foarte diferite, în funcție de mediul în care cresc și de posibilitățile financiare ale familiei din care fac parte. În timp ce unii micuți duc o copilărie lipsită de griji, jucându-se fericiți, primind dulciuri și cadouri scumpe, pentru alții accesul la tehnologie rămâne doar un vis. Chiar și înainte de situația pandemică, mersul la școală reprezenta un lux pentru copiii defavorizați. Școala online a arătat o dată în plus aceste diferențe. La început de 2021 statisticile arătau că aproape un sfert de milion de elevi nu aveau acces la internet. Așa că nu este de mirare că rata abandonului școlar înregistrează creșteri.

 • Raed Arafat susține că autoritățile nu și-ar dori un lockdown total ( 13 Martie 2021 )

  Raed Arafat susține că autoritățile nu au în plan instituirea unui lockdown total! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că decizia limitării circulației după ora 22:00 a fost luată pentru a limita întâlnirile dintre oameni și subliniază că în alte state, ora de intrare în casă este mult mai devreme comparativ cu țara noastră.

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Formularul de consimțământ pentru testarea antigen a elevilor, modificat ( 7 Februarie 2021 )

  Formularul de consimțământ al părinților, pentru testarea antigen rapidă a elevilor în cazul apariției simptomelor de infectare cu SARS CoV-2, va suferi modificări, la două zile de la publicarea pe site-ul Ministerului Sănătății.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2