Date companie
 
 
 
 

Ion Iliescu a sărbătorit, duminică, împlinirea vârstei de 83 de ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, lansare, concert, roman, iliescu, nastere, carte, ateneul
 

Fostul președinte al României, Ion Iliescu și-a serbat, duminică, ziua de naștere. Președintele de onoare al PSD a sărbătorit împlinirea a 83 de ani, în timpul zilei, acasă, alături de soție, dar spre seară, a avut parte de o surpriză, pregătită de apropiații săi: o lansare de carte dedicată lui, la Ateneul Român!

ION ILIESCU, președinte de onoare al PSD "- Nici nu mă interesează substanța cadourilor, ci gestul în sine. - Ați apucat să citiți cartea? - Am frunzărit-o doar. Nu eu am scris-o! Alții spun, despre mine. - De bine, de rău? - Nu știu. O să văd!"

TITUS CORLĂȚEAN, ministrul Afacerilor Externe "Cu siguranță, 83 de ani e o vârstă extraordinară. Sănătate, în primul rand! La mulți ani și cât mai multă înțelepciupe politică, difuzată și altor actori politici români."

VICTOR PONTA, premierul României "Am venit să-i spun la multi ani, sănătate, și să-i spun că încă avem foarte mult de învățat de la domnia sa. În mod special cred că are nevoie doar de sănătate și de respectul nostru. Vocea domniei sale contează."

NICOLAE VĂCĂROIU, președinte, Curtea de Conturi "Ce pot să-i doresc? Să fie în formă, așa cum e și acum. Să fie în forma mulți, mulți ani. I-am trimis acasă un coș cu flori, deci totul e rezolvat."

Seara dedicată fostului președinte s-a încheiat cu un concert al orchestrei române de tineret. Ion Iliescu s-a născut pe 3 martie 1930, la Oltenița. A studiat, în anii '50, la Institutul Energetic din cadrul Universitații din Moscova, fiind în același timp secretar al „Asociației studenților români". În 1953 a intrat în Partidul Comunist Român, din care a fost exclus 30 de ani mai târziu. În prim-planul vieții politice a apărut în timpul Revoluției din Decembrie '89, când și-a asumat rolul de lider al revoluționarilor. A fost lider al Frontului Salvării Naționale, între 22 decembrie 1989 și 1992, președinte al PDSR până în 2001 și apoi al PSD, până în 2005. În 2005 a pierdut șefia partidului, în favoarea lui Mircea Geoană, dar în 2006 a fost ales președinte de onoare al PSD. A condus România din Decembrie '89, până la primele alegeri prezidențiale postdecembriste, în 1992, când a câștigat alegerile, pentru un mandat de 4 ani. A fost reales în 2004, pentru un nou mandat în fruntea țării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2