Date companie
 
 
 
 

Ion Țiriac, detronat de un alt român, în topul bogătașilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : roman, top, robot, avere, daniel, software, tiriac, fobes, dines, bogat, boss, bots, process automation
 

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român! Omul de afaceri în vârstă de 80 de ani a fost detronat de un alt român, de numai 47 de ani. Cel ouțin așa rezultă din cel mai recent top al miliardarilor lumii, publicat de Forbes. Ion Țiriac are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

BIANCA ROTARU, reporter ”Programatorul român Daniel Dines, bogătașul care l-a întrecut pe fostul tenisman, este fondatorul și directorul general al unei firme care s-a dezvoltat spectaculos, fiind primul miliardar în dolari din afaceri cu roboți software. Omul de afaceri român stabilit în Statele Unite ale Americii deține în prezent mai mult de 20% din compania care a devenit lider mondial în tehnologie RPA - robot process automation.”

Compania este evaluată la 7 miliarde de dolari, după ultima rundă de finanțare obținută. Asta înseamnă că Dines deține o avere de cel puțin 1,4 miliarde de dolari. În 2018, compania IT a generat un profit de peste 150 de milioane de dolari, iar anul acesta se așteaptă să dubleze acea sumă. Daniel Dines apare pe coperta ediției din septembrie a revistei Forbes, alături de titlul ”Boss of the Bots” , în traducere ”Șeful boților”.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2