Date companie
 
 
 
 

IPS Bartolomeu Anania a fost adus în țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, spital, avion, austria, AKH, Viena, Inaltpreasfintitul Bartolomeu Anania, externat, adus in tara
 

Înaltpreasfințitul Bartolomeu a fost externat marți seară din clinica AKH din Viena si adus cu un avion sanitar la Cluj-Napoca. Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului a fost apoi internat la secția de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I. Mai multi preoti au așteptat în noapte sosirea aeronavei speciale din Austria.

VASILE SOMESANUL - episcop vicar: "Starea de sãnãtate a Înaltului e destul de criticã, deci va veni intubat. (...) Starea a fost înrãutãtitã însãsi de vârsta pe care o are, de suferintele prin care a trecut."

Medicii austrieci au decis, în urma mai multor controale, că starea de sănătate a mitropolitului nu permite o intervenție chirugicală pe cord.

VASILE SOMESANUL - episcop vicar:: "Urmează să fie ținut sub supraveghere până când eventual va putea ajunge acasă pentru că și-a dorit sã treacă din lumea aceasta, din locuința sa."

MIHAI LUCAN - sef Clinica Transplant Renal Cluj: "Este o situație destul de dificilă în sensul că i-au fãcut un diagnostic complet, cã Înaltul are o afectiune pulmonară și o afecțiune cardiacă foarte grave. Că la vârsta aceasta și datorită timpului îndelungat în care a evoluat boala nu mai poate suferi niciun fel de intervenție."

Inaltul Prelat a fost transportat la spitalul vienez pe 14 ianuarie. Bartolomeu Anania va împlini, pe 18 martie, 90 de ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2