Date companie
 
 
 
 

Isărescu spune că birocrația sufocă IMM-urile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : controale, Mugur Isarescu, crestere economica, IMM-uri, birocratie, relansare, guvernatorul BNR, Banca Centrala
 

Mugurii cresterii economice dau semne ca vor sa iasa la lumina, insa au nevoie de ajutor. Daca vrem relansare economica, e nevoie si de masuri concrete. De unde poate sa incepa statul? Un prim pas ar fi reducerea birocratiei pentru IMM-uri, spune guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Un alt sfat de la seful Bancii Centrale se refera si la controalele excesive asupra intreprinderilor mici si mijlocii, care le sufoca.

MUGUR ISARESCU - guvernator BNR: "De exemplu, în a reduce birocratia care înabuse initiativa. (...) O raportare în plus total inutilã si deplasatã poate sa coste un IMM pe sãptãmanã cãteva procente din cifra sa de afaceri. Renuntarea la o bunã parte din controalele excesive. (...) Cu cât mai multe controale, cu atât mai mare posibilitatea de coruptie."

Mugur Isărescu a venit cu sfaturi pentru intreprinzători. In opinia lui, acestia ar trebui să-și dezvolte abilitățile, să evalueze corect oportunitățile și riscurile, să-și creeze echipe competente și să îmbunătățească abilitățile manageriale. In 2009, 60% din cifra de afaceri a firmelor din România a fost creată de IMM-uri. In sectorul hotelurilor și restaurantelor, cifra de afaceri a intreprinderilor mici si mijlocii reprezintă chiar 85% din total.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Finanțelor anunță controale la Primăria Capitalei ( 28 Ianuarie 2020 )

  Război între Ministerul Finanțelor și Primăria Capitalei! Florin Cîțu, șeful de la Finanțe, a anunțat că va dispune o inspecție economico-financiară la Primăria Municipiului București, precum și la companiile municipale aflate în subordine.

 • Pensionarii, prinși în ”labirintul” birocrației ( 17 Noiembrie 2019 )

  Birocrația care întârzie și cu 6 luni recalcularea pensiilor, aspru criticată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de facebook. În postare, ministrul Muncii menționează că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind...

 • Scandalul stafilococului auriu de la Maternitatea Giulești ia amploare ( 30 Noiembrie 2018 )

  Restricții severe la Maternitatea Giulești din Capitală! De astăzi, în urma solicitării Direcției de Sănătate Publică București, internările în Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” din București au fost sistate.

 • Birocrația și evaziunea fiscală, principalele probleme ale economiei ( 19 Iulie 2018 )

  Cele mai mari probleme ale mediului de afaceri sunt concurența neloială, birocrația, lipsa de finanțare și lipsa forței de muncă. Declarația îi aparține președintelui Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu și a fost făcută la lansarea versiunii in limba romana a lucrarii “Carta Alba a IMM-urilor din Romania, 2018″.

 • AOAR: Măsurile Executivului au dus la inhibarea investițiilor ( 8 Februarie 2018 )

  Mediul de afaceri, nemulțumit de modificările fiscale! Asociația Oamenilor de Afaceri din România susține că măsurile luate în 2017 de către Executiv au dus la inhibarea investițiilor din cauza impredictibilității. Totodată, spune președintele AOAR, Florin Pogonaru, măsurile populiste au dus la creșterea cursului de schimb și a inflației.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2