Date companie
 
 
 
 

Istoria, pe înțelesul tuturor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Aprilie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Carte Socul Trecutului
 

Cartea "Șocul Trecutului" a scriitorului George Daragiu are ecou în rândul românilor. Cititori de toate vârstele au fost captivați de lucrare. Volumul cuprinde o perioadă din istoria românilor, între anii 1945 - 1965.

GEORGE DARAGIU, scriitor

"Această carte era necesară pentru că ea cuprinde o perioadă din istoria românilor 1945 - 1965, dar ea cuprinde momente istorice și cum zicea, profesor doctor Teodor Meleșcanu nu are comentarii politice, ci doar prezentarea faptelor istorice, ceea ce folosește și celor care au mai trăit în acea perioadă și mai ales tineretului care trebuie să cunoască toate perioadele istorice bune sau rele, dar cu fapte."

Cartea a ajuns și la Buletinul Bibliotecii Române din Freiburg.

GEORGE DARAGIU, scriitor

"Cartea a fost consemnată în șase pagini în Buletinul Bibliotecii Române din Freiburg a Institutului Român, unde a scris doctorul Mihai Neagu Basarab un studiu care apreciază în mod deosebit cartea, ceea ce mă bucură."

CĂLIN MIRCEA POPA, profesor

"Îl cunosc pe autorul cărții, profesorul George Daragiu de foarte mult timp, este autorul a numeroase cărți, unele de specialitate, lucrări de istorie, dar și cărți de poezie. Pentru realizarea volumului de față a fost nevoie de o documentare fantastică, mult ieșită din comun. Aș spune că profesorul Daragiu a depus o muncă de Sisif. Am lecturat cu foarte multă plăcere cea mai mare parte a cărții și vreau să vă spun că ea nu ar trebui să lipseasă din biblioteca niciunui profesor de istorie, din liceu și învățământul universitar."

Scriitorul George Daragiu a abordat stiluri diferite.

GEORGE DARAGIU, scriitor

"Am scris istorie - Dobrogea Medievală, secolul X-XV, alta - Urme Celtice pe teritoriul României care a apărut la New York și apoi în Irlanda, iar ca literatură am 17 cărți de poezie, proză, teatru. Sunt membru titular a Uniunii Scriitorilor din România și fiind și ziarist o viață, sunt membu la Uniunea Ziariștilor Profesioniști."

O parte dintre textele lui George Daragiu au fost traduse în germană, italiană și albaneză.


Istoria, pe înțelesul tuturor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2