Date companie
 
 
 
 

Jandarmul anului, premiat de vicepremierul Gabriel Oprea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Gabriel Oprea, jandarm, premiere
 

Jandarmul Anului a fost premiat de către viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea! Acesta a participat la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, la aniversarea a 164 de ani de la înființarea primului regiment de jandarmi. El a tinut sa transmita un mesaj de felicitare jandarmilor romani.

GABRIEL OPREA, ministrul Afacerilor Interne: “Am un respect deosebit pentru cei care îmbracă cu mândrie uniforma militară și servesc Patria - aici sau peste hotare. Am toată onoarea pentru veteranii acestei arme și le mulțumesc pentru anii pe care i-au trudit într-o instituție de forță, așa cum este Jandarmeria Română. Tuturor vă transmit un profund gând de prețuire și recunoștință... Fiți mândri de statutul dumneavoastră, faceți onoare hainei militare pe care o purtați și nu uitați niciodată că misiunea dumneavoastră se desfașoară 24 de ore din 24, 7 zile din 7 în serviciul cetățenilor”.

Viceprim-ministrul Oprea a acordat titlul onorific de „Jandarmul Anului” plutonierului major Alexandru Petre Stan din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița. Aflat în timpul liber, el a intervenit la strigătele de ajutor ale unei minore agresate de un individ. Acesta intrase prin efracție în casă, dar jandarmul a reușit prinderea și predarea agresorului către poliție.

Ambianta premiere

Totodată, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, 140 de ofițeri jandarmi și 356 de subofițeri din întreaga țară, au fost înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim. O distincție aparte au primit din partea inspectorului general al Jandarmeriei Române, general maior dr. Mircea Olaru, opt jandarmi dislocați în cadrul misiunii internaționale a NATO de asistență pentru securitate în Afganistan. Aceștia au fost medaliați cu emblema de merit „În slujba păcii”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Câinele jandarm Pabal a ieșit la pensie ( 1 Februarie 2020 )

  Pabal, câinele jandarm din Covasna, a ieșit la pensie! Ciobănescul german care a lucrat timp de șapte ani alături de jandarmii din Covasna, a ieșit din activitate, iar colegii alături de care a lucrat i-au organizat o ceremonie de rămas bun și l-au medaliat. 

 • Agresorii jandarmeriței, pedepse cu suspendare ( 28 Decembrie 2019 )

  Închisoare cu suspendare pentru cei șapte bărbați care au agresat o femeie jandarm, la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei! Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei și nu este definitivă.

 • Jandarm împușcat din greșeală, în poligonul din Botoșani ( 18 Octombrie 2019 )

  Jandarm împușcat accidental, de un coleg, în timpul unei exercițiu de tragere! Incidentul s-a produs în poligonul Jandarmeriei din Botoșani. Arma unui jandarm, un pistol cu calibrul de 7,65 milimetri, s-a blocat și, în momentul...

 • Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute pe plan internațional ( 20 Decembrie 2018 )

  Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaționale pe discipline școlare. Festivitatea de premiere a avut loc în noua Aulă a Universității Politehnice din București.

 • Bărbatul care a furat pistolul jandarmeriței, reținut ( 14 August 2018 )

  Bărbatul suspectat că a furat pistolul jandarmeriței agresate în Piața Victoriei a fost reținut pentru 24 de ore, a anunțat Poliția Capitalei. El este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2