Date companie
 
 
 
 

Jocul ”Balena Albastră” îi alarmează și pe români

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinucidere, elevi, parinti, dascali, albastra, jocul, psiholog, mortii, firea, balena, comportament
 

”Jocul Morții”, cum este supranumit ”Balena Albastră”, a intrat și în atenția autorităților din România! Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la un post de televiziune că va merge în școli cu ministrul de Interne Carmen Dan, pentru a le spune elevilor cât de periculos este jocul "Balena Albastră".

prin telefon: GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei "Avem indicii că și elevi din Capitală joacă. Internetul este extrem de util, dar, atunci când se intra într-un astfel de joc nu trebuie să așteptăm, repet, să se întâmple o dramă pentru a acționa și să spunem stop acestui joc Balena Albastră. Poate să ducă la tragedie!"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a confirmat că va avea, marți, alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, întâlniri cu elevii din mai multe școli bucureștene. Aceasta spunea în urmă cu doar cât5eva zile, chiar la Parlament, că, deși nu s-a stabilit o legătură între acest joc și moartea unor adolescenți, le recomandă părinților și dascălilor să supravegheze atent comportamentul elevilor.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Tinerii intră voluntar în acest joc, căutând o balenă care sa îi ghideze pe parcursul a 50 de zile de joc, în care trebuie să ducă la bun sfârșit provocări care mai de care mai diverse. Intrarea în joc are o singură ieșire, sinuciderea; în caz contrar, ”jucătorii” primesc tot felul de amenințări."  

Din păcate există și o categorie de adolescenți expusă capcanei acestui joc. "Balena Albastră” este un joc online lansat în Rusia și din cauza căruia peste 130 de adolescenți s-ar fi sinucis. Jocul impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care pot ajunge până la a-și lua viața.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2