Cavaleri, luptători, arcași, domnițe, meșteșugari și menestreli, în Oradea! Nu, nu este o întoarcere în timp, ci un festival care îi atrage deopotrivă pe turiști și localnici. Aceștia se bucură de zeci de demonstrații de lupte clasice medievale, turniruri sau concursuri călare. Peste 600 de luptători, arcași și domnițe au poposit în cetatea orădeană.
AMBIANTA
Festivalul Medieval propune ateliere meșteșugărești, demonstrații de luptă, muzică și dansuri, jonglerii cu foc, spectacole de iluzionism și dresură de animale de pradă.
AMBIANTA
VOX: "Este o prelucrare în stil renascentist, sunt îndrăgostită de Evul Mediu."
AMBIANTA
Mii de spectatori s-au bucurat de o punere în scenă cu adevărat reușită.
VOX: "Am venit să văd bătăliile."
VOX: "Noi am venit să vedem cum se luptă, înainte să fie tablete, telefoane, se luptau așa."
VOX "Am venit în cetate să văd cum se luptă acești războinici."
La festival participă personaje medievale din 43 de trupe, din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Rusia, Franța, Republica Moldova, Croația, Ucraina și Serbia.
VOX: "Este un festival foarte frumos, istoria este foarte frumoasă."
Între atracțiile acestei ediții se mai numără tirul cu arcul pe cai, jocurile vânătorești și duelurile. Orădenii pot asista și la o mare bătălie, în două părți, în șanțul Cetății, de data aceasta fiind reconstituite „Războaiele Husite din perioada lui Sigismund de Luxemburg". Nu lipsesc nici concertele, pentru iubitorii muzicii actuale.
Recital de muzică barocă, la Sala Dalles din București, susținut de instrumentista de origine sârbă, Marija Rasic! Recitalul ”Musica Sine Tempore”, susținut cu lăuta barocă sau ”luth”, cum este numită, a readus în atenția publicului rafinamentul muzicii...
Proiect în curs de lansare, la Național FM! Începând din 17 iunie, în fiecare seară de marți, de la ora 19:00 și până la ora 21:00, muzicianul Marius Mihalache și soția sa, Arabela Nicolau, vor fi alături de ascultători, în cadrul emisiunii ”D-ale Muzicii”.
Festivalul Cireșelor se desfășoară în Parcul Izvor din Capitală. Comercianții au pregătit pentru vizitatori diverse produse din cireșe – borcane cu dulceață, lichioruri sau sucuri, prăjituri, iar cireșele au umplut tarabele.
Festivalul Regional "Călătorie în jurul lumii" a ajuns la cea de-a XV-a ediție. Gazde primitoare au fost reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 169 din Capitală.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019