Date companie
 
 
 
 

Jucării periculoase pentru copii, descoperite în timpul controalelor polițiștilor de la D.I.C.E.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, control, parinti, copii, jucarii, economica, directia, periculos, criminalitate
 

Părinți, aveți grijă ce jucării le cumpărați copiilor, deoarece există pe piață și articole care îi pot pune în pericol! Întrucât în perioada sărbătorilor de iarnă se înregistrează o explozie a comerțului cu produse pentru copii, Direcția de Investigare a Criminalității Economice a intensificat verificările în acest sector. În urma controalelor efectuate în perioada 2-6 decembrie, peste 22.000 de jucării și produse pentru copii, în valoare de peste 4,6 milioane de lei, au fost confiscate de polițiști. Acțiunile care au vizat protejarea drepturilor de proprietate intelectuală s-au soldat cu peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de circa 1,1 milioane de lei. Acțiunile de control ale Direcției de Investigare a Criminalității Economice s-au desfășurat în peste 820 de obiective, dintre care 540 de agenți economici și 70 de complexuri comerciale. Au fost verificate, însă, și autovehicule și persoane fizice.

BIANCA ROTARU, reporter ”În timpul controalelor au fost vizate, în special, jucăriile și produsele pentru copii care nu prezintă marcajul CE în conformitate cu legislația în vigoare în Uniunea Europeană și jucăriile alimentate electric care pot prezenta riscuri de arsuri și de explozie. În vizor sunt, însă, și jucăriile considerate periculoase, care au muchii tăioase sau piese ușor detașabile cu risc ridicat de ingerare de către copii sau de sufocare.”

Autoritățile îi avertizează pe cumpărători să verifice toate caracteristicile jucăriilor și să le aleagă pe cele care se încadrează în normele de siguranță pentru cei mici.


Jucării periculoase pentru copii, descoperite în timpul controalelor polițiștilor de la D.I.C.E.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2