Date companie
 
 
 
 

Judecătoarea Georgeta Barbălată de la Înalta Curte, urmărită penal pentru favorizarea infractorului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : procurori, favorizarea, infractorului, urmarire, penala, anticoruptie, inalta, curte, judecatoare, barbalata, vlad
 

Procurorii anticorupție au declanșat urmărirea penală împotriva judecătoarei Georgeta Barbălată de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistrata este acuzată de favorizarea infractorului, după ce l-ar fi avertizat pe șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă Ilfov, Mihai Vlad, că urmează să fie percheziționat. Astfel, suspectul a avut timp să distrugă probele. C.S.M. s-a autosesizat în acest caz și a solicicat D.N.A. să-i pună la dispoziție toate actele, pentru a se lua în discutie suspendarea magistratei.

AMBIANȚĂ "- Care sunt motivele pentru care v-au chemat? V-au pus sub învinuire? - Am zis că nu am nimic de comentat. - Așa procedează un judecător de la I.C.C.J.? - Vă rog, este dreptul meu la imagine, nu doresc să comentez."

Potrivit procurorilor DNA, judecătoarea Georgeta Barbălata i-ar fi transmis șefului SIPI Ilfov, Mihai Vlad, ca este interceptat și că anchetatorii urmează să efectueze percheziții la domiciliul său, pentru că le-ar fi furnizat informații secrete procurorilor George Bălan și Marcel Sâmpetru.

LAURA CODRUȚA KOVESI, procuror general "- Beneficiază de prezumpția de nevinovăție. Există indicii că ar fi comis această faptă penală prin care ar fi furnizat anumite informații persoanelor care sunt cercetate în același dosar penal. - Ce fel de informații? - Informații din dosare, date și informații din dosarele penale."

Fostul vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratuirii, procurorul George Bălan, și fostul consilier al acestuia, Marcel Sâmpetru, sunt învinuiți în același dosar. Potrivit procurorilor DNA, în perioada martie – iunie 2012, Mihai Vlad, George Bălan și Marcel Sâmpetru au exploatat în interes personal informațiile furnizate de cel dintâi, în calitate de șef al Serviciului de Informații al Ministerului de Interne, în Ilfov. Georgeta Barbălată este unul dintre cei patru judecători români care pot da mandate în probleme de siguranță națională.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2