Date companie
 
 
 
 

Judecătorii Alina Ghica și Cristi Danileț au fost revocați din CSM

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, csm
 

Judecătorii Alina Ghica și Cristi Danileț au fost revocați din funcția de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit președintelui CSM, Oana Schmidt-Hăineală, Ghica a fost revocată cu 11 voturi pentru și 7 împotrivă, în timp ce, în cazul lui Danileț, s-au înregistrat 14 voturi pentru și 4 împotrivă. Este pentru prima dată când membrii CSM sunt revocați ca urmare a solicitărilor trimise de adunările generale ale judecătorilor. După pronunțare, Danileț a afirmat că este profund dezamăgit și că a fost amenințat încă din decembrie că va fi revocat din CSM. Plenul Consiliului a amânat de mai multe ori dezbaterile privind revocarea celor doi membri ai săi, după ce a primit rezultatele centralizate din țară ale votului privind pierderea mandatului. Procedura revocării a fost declanșată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea și Curtea de Apel Cluj. De altfel, procesele din mai multe instanțe din țară au fost suspendate, din cauza unui protest fără precedent. Magistrații au pus robele în cui, nemulțumiți de prestațiile lui Ghica și Danileț în CSM, dar și pentru că, prin voturile lor, au ajutat ca un procuror, Oana Schmidt Hăineală, să devină președinte al Consiliului.

VOX: "Așteptãm, cã zice cã e la Bucuresti cu magistratii ãstia, nu stiu, greva, cu CSM ãsta. E protest."

VOX: "-Nu știați cã e greva aici? -Nu. E afiș undeva. (...) Fac greva, ca au bani prea multi."

Magistrații și-au întrerupt activitatea câteva ore la judecătoriile din Botoșani, Alba Iulia, Suceava, Buzău, Sibiu sau Râmnicu Vâlcea.

MARIUS LUMINEANU, vicepreședintele Judecătoriei Rm. Vâlcea: "Este mai degrabã o nemulțumire față de amânarea din partea CSM de a adopta hotararea de revocaree a unor membri."

Alina Ghica și Cristi Danileț își depuseseră luna trecută candidaturile la funcția de vicepreședinte al CSM. Cei doi nu au mai participat marți la discuțiile și votul pentru alegerea judecătorului Adrian Bordea în postul de vicepreședinte. Acesta a fost singurul candidat și a adunat 16 sufragii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Alegerea președintelui C.S.M., amânată ( 10 Decembrie 2019 )

  Alegerea unui nou președinte al Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Și asta după ce, în ședința de astăzi, judecătorul Nicoleta Țînț, care candidează pentru această funcție, nu a reușit...

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2